Menneskene bak

0

DSC_0113 2Redaktør Mia Langås Flåta
kultur@smis.no

Hvor mange blir egentlig sittende i kinosalen for å se ferdig rulleteksten? Er det noen som i det hele tatt følger med på rulleteksten etter at TV-programmet er slutt? På noen kanaler er det jo fysisk umulig å kunne se rulleteksten ettersom programmet blir dyttet opp i venstre hjørne og må vike for oversikten over fremtidige sendinger.

Hvorfor skal menneskene innen TV- og filmproduksjoner ta seg bryet med å lage rulleteksten når nesten ingen ser den? De eneste som blir sittende i kinosalen for å se rulleteksten er de som selv er innen TV- og filmmiljøet, og kjenner flere av menneskene. Ellers har du de som sitter der for å se sitt eget navn rulle over skjermen.

At navnene på skuespillere, produsent, regissør og enkelte fagsjefer dukker opp på skjermen helt i starten av TV-programmet eller filmen har blitt helt vanlig. Dette er forsåvidt den eneste muligheten de har til at seerne skal få med seg navnene deres. Men hva med alle de andre som kun blir nevnt i rulleteksten, som alle går glipp av?

Alle vet navnet på artisten på scenen, men bare et fåtall vet navnet på medlemmene i bandet. Det hadde ikke vært det samme å høre på musikk eller være på en konsert om det ikke hadde vært musikere til stede. For ikke å snakke om alle de som har arrangert konserten. Hvem legger merke til dem?

En film består av mer enn skuespillere. Kanskje er ikke menneskene bak kamera like PR-kåte som de foran, men de fortjener da absolutt å bli lagt merke til. Kan ikke lyset i kinosalen slås på etter rulleteksten slik at flere blir sittende? Eller hva med at dørene i kinosalen ikke blir låst opp før filmen er helt ferdig? Det vil si etter at rulleteksten også er over. Må vi vite hva neste TV-program er i det minuttet skuespillerne forsvinner fra skjermen, eller kan vi vente til rulleteksten er ferdig?

Det blir som å reise på en kunstutstilling og si til kunstneren at «vi driter i hvem du er, vi er bare her for å se bildene». Vis respekt og lenk dere fast i sofaen eller kinosetet til rulleteksten er ferdig!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here