Den dansende juss-studenten

0

Noen tar stresskurs eller mediterer for å få kontroll på eksamensnervene. Juss-student og danselærer Nathalie Katarina Katralen Lågrinn bruker dans for å bearbeide følelsene sine.  

11171865_10155656451810107_446133438_o
Tekst og foto: Pernille Sivesind Thomsen

Lågrinn setter seg ned i en av sofaene på Topplokket på UiS, og plasserer den tunge sekken ved siden av seg. Hun kommer rett fra forelesning. Juss om dagen og dans om kvelden synes 22-åringen er en perfekt kombinasjon, selv om det er litt kontrastfylt.
– Det er en overgang å gå fra å være elev på skolen til å være lærer i dansestudio, sier hun og smiler bredt.

Gjør alt selv
22-åringen danset i seks år i hjembyen Oslo før hun flyttet til Stavanger i august i fjor. Det var juss-studiene som brakte henne hit, og hun ble raskt engasjert i dansemiljøet i byen.
– Jeg ble fort kjent med folk, både på skolen og gjennom dansemiljøet, forteller hun.

I januar i år ble hun invitert med i styret til House of Dance i Sandnes, etter at hun hadde vært engasjert i dansestudioet siden i fjor høst. Hver onsdag underviser hun nå hiphop, og sammen med et knippe andre danseentusiaster har hun ansvaret for den daglige driften i dansestudioet.
– Jeg ønsket å hjelpe dansemiljøet i Stavangerområdet, det er ikke så stort, og House of Dance var det eneste rene hip-hip studioet her, sier Lågrinn.

Hun forteller at arbeidsmengden varierer fra uke til uke, og styremedlemmene jobber for det meste på frivillig basis. Driften består av å undervise klasser, vaske, rydde, promotere, lage koreografier og å trene på egenhånd for å utvikle sin egen danseteknikk og stil.
– Det er ikke penger som er motivasjonen vår. Jeg lever på «studentlønnen» min, forteller 22-åringen og ler.

Danser for kunsten
For Lågrinn er dansen en måte å uttrykke seg på, på samme måte som andre maler, trener eller skriver for å få utløp for følelser. Hun bruker dansen i motgang og medgang, og danser for kunsten i seg selv.
-Jeg har alltid vært glad i dans, og det er en del av identiteten min. Det handler om hvordan jeg føler meg, og å få utløp for følelser, forteller hun.

11157213_10155656451780107_2074972347_o

Sikkerhetsnett
22-åringen har alltid hatt interesse for juss og drømmer om å bli forretningsadvokat. Hun tror ikke en karriere innenfor dans vil kunne forsørge henne på samme måte.
– Økonomisk sett så er det ikke så mye å hente fra dansen, og det er en av grunnene til at jeg studerer. Jeg vil ha et sikkerhetsnett. Både juss og dans er noe jeg har stor interesse for. Sånn sett er jeg heldig som vet hva jeg vil, sier 22-åringen.

På spørsmålet om hva hun hadde valgt om hun kunne leve av begge alternativene, nøler hun litt.
– Jeg vil nok satse på å bli forretningsadvokat. I dansen kan man ha jobber en stund, men så kan det bli stille i perioder. Jeg vil heller ha noe fast, men jeg kommer ikke til å slutte å danse, svarer hun.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here