Velger lavvo foran studentbolig

0

På grunn av økonomien ønsker musikkstudent Nelly Haugland å bo i lavvo. Hun er lei av hybler i høy prisklasse og går imot det materialistiske samfunnet.

Nelly Haugland

Tekst: Mia Langås Flåta
Foto: Privat

Nelly Andrea Haugland går andre året utøvende jazz ved Universitetet i Stavanger. Hun har bodd i Stavanger siden august 2013. Nå skal hun flytte ut fra kollektivet hun bor i og skaffe seg noe eget og spare penger. Haugland har sett på hybler både privat og gjennom studentsamskipnaden, men mener at hun ikke trenger å bruke så mye penger.

– Først tenkte jeg på campingvogn eller bobil, men da kom jeg på problemet med strøm. Campingvogn krever også at jeg har bil og da blir det mye penger. Jeg kunne jo sovet i sovepose og overlevd. Da kunne jeg jo like så godt bo i telt, så jeg kikket rundt på nettet og kom over en 14 kvadratmeter stor lavvo som var beregnet til helårsbruk, sier Haugland.

Lavvo ut studentårene
Hun har ikke planer om å bo i lavvo resten av livet. Det blir til hun er ferdig med studenttilværelsen.
– Jeg kommer til å bo i lavvoen så lenge ting fungerer. I første omgang tenker jeg tre måneder. Jeg kommer til å se på leiligheter også, om det er noe billig. Om lavvolivet fungerer, så velger jeg jo det for å kunne bruke penger på annet enn husleie.

Boligmarkedet suger penger
Jenta, som opprinnelig er fra Bømlo, har brukt mye tid ute i naturen og har sovet mye i telt før. Hun har tilgang til dusj, do, strøm og matlaging på skolen på Bjergsted og på jobb, der hun tilbringer store deler av dagene. Om Haugland må leve noen dager uten mobil, mener hun skal gå greit.
-Vi lever i et materialistisk samfunn. Jeg er et offer for denne kulturen, men samtidig så vil jeg jo ha pcen og mobilen min. Klær og slike ting må jeg finne en ordning på. Jeg er så lei av at boligmarkedet suger penger ut av folk, sier studenten.

Drøm
Haugland skal skaffe gasslampe, stormkjøkken og grave kuldegrop som hun skal bruke som kjøleskap dersom hun får mulighet til det. Hun har gjort mye research og det eneste som gjenstår er å finne et sted hvor hun kan sette opp lavvoen.
-Dette er en drøm jeg ønsker å få realisert. Det eneste jeg krever er et sted å sette opp lavvoen og at jeg kan ha adressen min der, slik at jeg kan få posten dit, sier Haugland.

Les annonsen her: http://hybel.no/bolig/ynskjer-a-bu-i-lavvo-i-din-hage#.VTO7Z7rVujI

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here