Herlig ærlig humortrio

0

389990
Av Pernille Sivesind Thomsen

Nakne rumper, mensen-snakk og en god dose selvironi venter den som våger seg inn på «dame-showet» der brautende ærlighet dominerer, og damene regjerer.

Humortrioen Else Kåss Furuseth, Sigrid Bonde Tusvik og Henriette Steenstrup synger seg inn i forestillingen «Mot i brøstet» på Konserthuset i Stavanger. Steenstrups kraftige og imponerende stemme runger alene i salen før Tusvik og Furuseth danser seg inn på scenen i matchende, minikjoler og en hodepryd som bringer frem ironien i det hele.

Damene går rett på sak etter siste tone har lagt seg, og kjører på med, ikke bare mensen-snakk, men også en egen mensen-sang, og dans. I en sal fullstappet med kvinner kan det umulig slå feil. Latteren fyller salen fra første stund.

Humortrioen går gjennom parodier som «Bettans jul» og «Trinny & Susanna,» og Furuseth bidrar med flere selvironiske humorinnlegg innimellom slagene. Tusvik drar frem sin kjente karakter «Ninette Karlsen» og latteren henger løst i lufta for hver trønderske glose som triller ut av munnen hennes. Trioen gjør et forrykende show med Sveriges hit-artister gjennom tidene, der sangstemmene blir puttet på prøve og parodiene sitter som skudd.

Forestillingen er både høyt og lavt. Når humoren sitter, så sitter den godt. Likevel er det vanskelig å følge tråden hvis man ikke tar referansene på flekke, og tempoet i forestillingen kan bli litt i det meste laget noen ganger. Innimellom kommer et innslag eller to som virker mer forvirrende enn humoristisk, men det blir heldigvis raskt glemt når neste sketsj kommer.

Det gjennomgående temaet ser ut til å passe forestillingstittelen godt, for «Mot i brøsta» handler mest om kvinner i dagens samfunn. Steenstrup og Tusviks «tissens vise» bør høres av alle, og Furuseths stand up om de to andre i trioen som mødre, og mamma-kroppen, ble godt tatt imot i salen.

«Mot i brøsta» en forestilling som gjør en vanlig kveld om til en god kveld, og selv om ikke alle innslagene fenger like godt er humortrioen absolutt verdt å få med seg.

 

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here