Filmanmeldelse: Get Hard

0

Kevin Hart og Will Ferrell i Get Hard

Anmeldt av Morten Feirud

treFilm: Get Hard
Regi: Etan Cohen
Skuespillere: Will Ferrell, Kevin Hart og Craig T. Nelson
Sjanger: Komedie


Billettmerket Get Hard, trenger viagra

Filmen starter forrykende med en introduksjon av de to hovedrollene. Ferrell som James King, en fremadstormende aksjemegler og Hart som bilvaskeren Darnell. King skal gifte seg med sjefens datter, men før man vet ordet av det må tilsynelatende uskyldige King i fengsel for aksjesvindel. Dermed er premisset satt, King må preppes for fengselsoppholdet.

Dårlig bruk av skuespillere
Will Ferrell kjent fra klassikere som Anchorman og Step Brothers, kommer ikke til sin rett i det hele tatt. Mannen som kan improvisere fram de morsomste vitser holdes igjen av et manus hvor det er lite kreativt spillerom. Kevin Hart er heller ikke i sitt ess. Jeg personlig liker Hart best som stand up-komiker, men har til gode å se han i en morsom komedie. Kjemien er likevel god mellom de to skuespillerne. Det kommer selvfølgelig situasjoner som gjør at man trekker på smilebåndene, det er bare alt for langt i mellom dem.

Utfordrer tabuer
Filmen tar for seg temaer som stereotyper og rasisme, men klarer ikke dra noen fordel av det. Dette burde gitt grunnlag for en komedie som utfordrer normen og pusher grensene, men i stedet blir det bare meh… Kevin Hart sa i forbindelse med lanseringen av filmen ”Man kan le av alt, det er vår jobb som komikere å finne humor hvor andre ikke gjør det.” Med slike ord skulle man tro at filmen prøvde hardere (pun intended) på å sprenge grenser. Det er dessverre ikke slik.

Denne filmen biter ikke fra seg på noen måte. Det er dessverre en komedie for glemmeboka. Mitt råd til deg er å spare kinopengene til: Avengers: Age of Ultron, som kommer i starten av mai.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here