touMAZEing – Bredde innen humorfaget

0

17. og 18. april fylles Tou Scene med komikere i alle rom. På scenene, i gangene, i heisen og til og med på toalettet vil du finne et humorkonsept. Det gamle Tou-bryggeriet åpner for at publikum selv skal kunne åpne dører og gå fra rom til rom for å oppleve humor man kjenner til, og humor man aldri har sett eller hørt før.

touMAZEingPOSTER
Tekst: Mia Langås Flåta  
Foto: Privat

The Comedy Box er en humororganisasjon som er basert i Stavanger. Den lille organisasjonen er blitt dannet av, for og med komikere. De jobber med å skape en plattform for utvikling av nye talenter, regelmessige stand up forestillinger og nyskapende, alternative humorkonsepter.
– touMAZEing International Comedy Festival er et av våre store alternative konsepter, hvor vi samler mange ulike artister fra hele verden innenfor ulike sjangre på Tou Scene, fordelt på 14 ulike scener. Hver scene har et eget tildelt tema, sier Chi Ton, produsent i Comedy Box.

Humorhus

På hver scene får man show som er mellom fem minutter til én time lange. Det varierer fra scene til scene. Det eneste artistene har til felles er at de bruker humor som virkemiddel i sitt uttrykk. Med andre ord viser festivalen bredde og mangfold innenfor humorfaget.
– touMAZEing er et slags spøkelseshus, men bare i revers, slik at det er et humorhus. Publikum kan dra på jakt etter nye scener og artister, hvor det er masse pop-ups og humor på steder man ikke hadde ventet seg, sier Ton.

ChiTon-2Produsent i Comde Box, Chi Ton, har hatt mye å gjøre i forkant av helgens arrangement.

Siden showene er korte, og hver scene har sitt eget tema, er terskelen for å oppsøke noe nytt veldig lav.
– Dette gjør at publikummerne lett kan bli positivt overrasket over hvor mye de faktisk synes er gøy, og de blir samtidig mer åpne for å se nye ting og er nysgjerrige. Det er sjeldent at man har et konsept hvor publikum kan oppsøke så stor bredde innen en sjanger samtidig som at showene er korte, og festivalen er over en så lang periode. Det gjør festivalen både dynamisk og unik, mener produsenten.

Noe for alle

Planleggingen av festivalen begynte rett etter fjorårets festival, som ble gjennomført i mai 2014. Dette er andre året en slik festival blir arrangert i Stavanger. Alle kan finne noe de liker på touMAZEing; du kan finne alt fra stand up til musikalsk humor, humor som er folkelig og rund i kantene, og det røffe, råe og kontroversielle. På touMAZEing kan du få oppleve lokale helter, nasjonale kjendiser og internasjonale stjerner. Christer Torjussen, Dag Sørås, Grim Moberg, Kevin Lunde, Mark Dolan, Siri Seljeseth, Fredrik Brimsø og Martin Beyer-Olsen er noen av dem du kan møte på det gamle Tou-bryggeriet.

Billetter og mer info om helgens arrangement finner du på www.comedybox.no/toumazeing

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here