Du må FLYTTAPÅDEJ

0

Fra 13. til 26. april gjennomfører Velferdstinget i Stavanger «Meld flytting»-kampanjen FLYTTAPÅDEJ.

flyttapådej kampanje
Kampanjebilde designet av Ine Sophie Atterås (Velferdstinget i Oslo og Akershus).

Kampanjens budskap er at studentene må endre adresse i Folkeregisteret til adressen de benytter der de studerer.I Stavanger og Sandnes studerer over 11.000 studenter fordelt på 8 utdanningsinstitusjoner, og disse studentene kan med valget i høst være med på å avgjøre hvilke partier og hvilken studentpolitikk som skal føres i kommunene.

– Det vi ønsker med dette er at flere studenter skal få bestemme over sin egen studenttilværelse. Ved å bytte adresse og å stemme i den kommunen de bor i, vil stemmen deres i større grad ha innvirkning på omgivelsene deres. Jeg tror studentene vil få en følelse av tilhørighet, sier Caroline Seim Midtlien, leder av Velferdstinget i Stavanger, i en pressemelding.

Redd for å bytte
Ved lokalvalget vil stemmen gjelde i hjemkommunen, og ikke kommunen der studentene faktisk studerer og kanskje bor i flere år, hvis studentene ikke endrer adresse i folkeregisteret.

– Mange er redd for å bytte adresse, men det er det ingen grunn til. Du mister ikke fastlegen din, og det påvirker ikke bortebostipendet. Om du skulle ombestemme deg, kan man melde flytting igjen, sier Midtlien i pressemeldingen.

FLYTTAPÅDEJ-kampanjen gjennomføres i samarbeid med de andre Velferdstingene i Norge; Bergen, Trondheim, Oslo og Akershus. Fristen for å melde flytting til Folkeregisteret er 30. juni.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here