Rogalending til NM i voltige

0
På bildet (fra venstre): Elna Maria Rydningen, Anna Mossige og Maja Søndervik.

Anna Mossige (18), i Sandnes og Jæren Rideklubb, skal delta i Norgesmesterskapet i voltige. En sport som kort forklart består av turning på hest.

På bildet (fra venstre): Elna Maria Rydningen, Anna Mossige og Maja Søndervik.
På bildet (fra venstre): Elna Maria Rydningen, Anna Mossige og Maja Søndervik.


Av Gunnar Ringen Johansen (tekst og foto).

Høy frekvens av blåmerker og stor risiko for kragebensbrudd. Voltige er ingen sport for pingler.
– Det er en del av gamet. Helt enkelt er det turn og dans på hest til musikk. Men en må regne med å få litt juling, sier Mossige.

Skal trene med verdensmesteren
Det spares ikke på kruttet i forberedelsene inn mot mesterskapet. I sommer reiser Mossige over dammen til statene for å få coaching i verdensklasse. Devon Maitozo har utallige VM-medaljer i alle valører og Mossige skal bo hos amerikaneren i tre måneder.
– Jeg skal trene tre ganger i uken med og uten hest med Devo,n og seks av syv dager i uken, sånn ellers, sier hun.

Går for gull
Vestlandets nye voltige-håp er ikke fremmed for hårete mål. Målet er toppen av podiet.
– Jeg vil absolutt prøve å vinne, men konkurransen er hard. Det kan hende at Emilie Christensen skal delta og hun er tøff å slå, sier Mossige.
Christensen deltok blant annet i EM i Østerrike for to sesonger siden og har vunnet NM, både individuelt og på lag. Venninne og lagkamerat, Maja Søndervik, har imidlertid tro på at det er Mossige som trekker det lengste strået.
– Anna kommer til å gjøre det bra. Veldig bra. Jeg har stor tro på at hun vinner og hun kommer til å få stort utbytte av å trene med de beste av de beste i USA, sier Søndervik.

Håper på NM i Rogaland
Det er enda ikke blitt fastsatt om mesterskapet skal holdes i Oslo eller her i Rogaland. Mossige ønsker naturligvis sistnevnte, slik at hun kan konkurrere på favoritthesten, Naf.
– Jeg håper at vi får NM på hjemmebane. Det hadde vært fantastisk. Arrangøren stiller med hester og det ville helt klart vært en fordel å kunne delta med en hest jeg kjenner godt fra før.

Gir mye av æren til treneren
Trener Maria C. Housken skal ha mye av æren for at sporten har vokst til å bli størst i landet her i Rogaland.
– Voltige hadde aldri vært det samme i Rogaland uten Maria, sier Mossige, og legger til:
– Hun har et utrolig engasjement og har tatt klubben fra ingenting til det den er i dag. Nå har vi faktisk 20 aktive utøvere, som er mest i Norge.

Norgesmesterskapet avholdes 24. og 25. oktober.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here