Sju sätt för att sparka igång vårkänslorna

0

DSC03833

Tekst: Maria Wikstöm 
Foto: Mia Langås Flåta

Ingen är gladare än mig för att våren äntligen har kommit, och därför tänkte jag dela med mig av några tips som ger vårkänslorna en extra boost.

  • Ut och grilla! Tänk lite «sisten ut är en rutten sill». För en fattig student så är det bara fantasin som sätter gränsen på vad som kan och inte kan grillas.
  • Till maten behövs ju en dryck och jag slår ett slag för rosévinet, ju ljusare desto bättre. Dags att bunkra upp med bib’ar (bag in box’ar).
  • Vägra vinterjacka. Nu ska banne mig skinnjackan på, även om man tvingas ha ylletröja under så man ser ut som en stoppad korv.
  • I drygt ett halvår har vi gömt våra likbleka kroppar under lager med kläder. Nu är det slut på det.  Mer och mer hud ska visas i takt med att värmen ute stiger. Så skäms du över din transparanta, nästan blåa hudfärg? Lägg då pengar på brun-utan-sol. Eller var en stolt blekfis tills saker och ting har lösts av sig själv.
  • Vår och uteservering går liksom lite hand i hand, behöver jag skriva något mer?
  • Är du som jag, så inihelvete allergisk mot pollen? Hoppa inte över allergimedicinen! Med några års erfarenhet i bagaget har jag kommit fram till att det är väldigt svårt att njuta av våren när ögonen har svullnat igen och näsan rinner som ett vattenkraftverk.
  • Slopa all vinterdeppig musik och lyssna på mer trallvänliga låtar. Outkast – «Hey ya» och Pharrel Williams – «Happy» är två praktexempel.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here