Linn og Stine tester Cardinal

0

tester byen

Tekst: Linn Slåttedal Jacobsen og Stine Serigstad.

CARDINAL

Positivt: Fantastisk ølutvalg, romslig, avslappet stemning, god service.
Negativt: Høy aldersgrense for unge studenter, vanskelig å bestemme seg for hvilken øl man skal bestille (hihi).
Toalettvurdering: Rent og pent, fine fliser, litt liten vask.
Klientell: 95 prosent menn i sin beste alder.

Åpningstider:

Søndag – Onsdag: 15.00 – 01.30
Torsdag – Lørdag: 12.00 – 01.30

Aldersgrense: 24 år
Cover: Aldri

Øl: 79,-
Vin: 88,-

Karakter: B

Cardinal er en skikkelig brun pub på to etasjer, og er kjent landet rundt for sitt enorme utvalg av øl. «De har jo over 300 øl her, eller hvor mye er det?» spør Stine. «De må jo gå ut på dato etter hvert» legger Linn til. Det viser seg at menyen består av rundt 600 øltyper og er 146 sider lang. Derfor føler vi på en viss respekt når vi trer inn i de mørke lokalene i Skagen 21.

Vi blir møtt av en bartender vi kjenner godt. Han løper straks rundt baren for å gi oss en klem. God mottakelse der altså.

Linn har ikke helt forstått konseptet og bestiller en Irish Coffee. Stine har derimot full kontroll, og med litt hjelp fra bartenderen velger hun en Rallar Amber Ale. Tone Helene Oskarsen er hyret inn som toalettreporter. Hun får prøvesmake øl til hun finner en hun liker – den japanske Kirin Ichiban. Vi smaker og nikker og smatter til hverandre, og later som vi er store ølkjennere. Det ser det ut til at det er flere som gjør det samme, og vi overhører fra nabobordet: «Men asså, smagen va goe!»

Det er en regntung tirsdagskveld. På Cardinal har omtrent tredve mennesker samlet seg. Alle er menn og alle har jakke på. Ikke lenge etter at vi har satt oss går de yngste hjem, og dermed gikk gjennomsnittsalderen opp til 40-50 år. Mannfolka sitter alle rundt bord og ser svært opptatte ut. «De må ha et årsmøte av noe slag», foreslår Stine. De snakker høyt, noe som er totalt unødvendig ettersom det såvidt kan høres musikk her.

Ove Hornes (25) og Bjarne Haga (27) er Cardinal for første gang. En kollega fortalte Haga om stedet, og nå er de på plass for å teste ut ølsortimentet. For øyeblikket nyter de begge en Erdinger Weissbier.

Det nye bekjentskapet vårt føler plutselig en trang til å bidra litt. De har hatt flere besøk på herretoalettet og Hornes deler mer en gjerne sine erfaringer derfra. «Det er altfor trangt mellom pissoaret og veggen, så hvis du har litt trøkk i blæren får du splashback!» Han reiser seg opp for å demonstrere. Dersom en herremann ikke får nok avstand mellom seg selv og pissoaret, opplever han nemlig at når urinen treffer pissoaret, spruter den tilbake på ham selv. Hornes viser med stor entusiasme hvordan dette foregår, før han legger til: «Ja, nei det beste jeg vet er store kommunale pissoarer.»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here