Filmanmeldelse: De nærmeste

0

1427139950Regi: Anne Sewitsky

Skuespillere: Ine Willmann, Simon Berger, Silje Storstein, Anneke von der Lippe

Sjanger: Drama

Manus: Ragnhild Tronvoll og Anne Sewitsky

Nasjonalitet: Norge

Anmeldt av Mia Langås Flåta

Alle har familieproblemer, men i Charlottes familie er ting litt i overkant. Charlotte setter større pris på venninnens familie enn sin egen. Hun oppsøker sin ukjente halvbror og først da får hun den kjærligheten hun ønsker. Men kjærligheten som Charlotte får av sin halvbror Henrik, er ikke vanlig søskenkjærlighet. De innleder et seksuelt forhold.

Regissør Anne Sewitsky tar for seg et tema det ikke snakkes mye om, og som i det store bildet blir sett på som noe stygt. I De nærmeste er ikke handlingen lagt til å vise de negative sidene ved incest. Filmen viser heller det fine og fokuserer på selve kjærligheten.

Gjennom hele filmen sitter jeg med et ubehag som ikke slipper taket. Selv om fokuset er lagt på kjærligheten, vet jeg jo at det er forbudt kjærlighet. Og da mener jeg ikke forbudt som på samme måte som Romeo og Julie, hvor familiene og folkeslagene er i konflikt med hverandre. Romeo og Julies kjærlighet er en type kjærlighet publikum ønsker at skal vare evig, mens i De nærmeste vet man ikke helt hva man skal mene og tenke.

De nærmeste åpner for diskusjon og samtaler, men ettersom det er et så vanskelig tema som blir tatt opp, er diskusjonen vanskelig å starte. Hvilke synspunkter er greit å ha, og hvilke skal man la være å nevne? Det blir vanskelig å snakke om filmen, uten at temaet blir tatt opp. Akkurat derfor skal filmskaperne ha ros for å ha laget en slik film. Selv om den er vanskelig å snakke om, gir den publikum tanker om et tema som er ukjent for mange.

En film man heller burde se i en mørk kinosal enn hjemme i sofaen med familien.

Spennende film, men man sitter med hodet litt på skrå og vet ikke helt hva man skal si om det man nettopp har sett.

Fire 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here