Punk på norsk

0

DSC_0099

Tekst og Foto: Mia Langås Flåta

Lyden fra høyttaleren er så kraftfull at man kjenner vibrasjoner i brystet. Bokstavelig talt så treffer de publikum rett i hjertet! Finnes det en deiligere følelse? Det er ikke bare musikkanlegget på Checkpoint som sender ut lydbølger på 115-125 dB og gjør punkrockkonserten til en følsom opplevelse. Musikerne som sto på scenen fredag kveld kunne gjerne blitt lenger. Bergensbandet Still Shaking, Oslobandet Pappasaft og Stavangers Thrashers lagde en minneverdig kveld sammen.

DSC_0084

Trøkk på scenen
Det er tre forskjellige punkrock-band med tre forskjellige stiler. Pappasaft har en stil med likhetstrekk til Jokke og Valentinerne mens Thrashers har preg fra blant andre Black Sabbath. De låtene som synges på norsk, er de som gjør mest inntrykk. Headlineren Still Shaking var det bandet som gav mest trøkk på scenen, da de sto for den ”hardeste” punken. Alle de tre bandene gav sceneshow som beviste at de hører hjemme på scenen. Publikum kunne både høre, se og føle kveldens konsert.

Trofaste fans
Hadde bandene vært mer anerkjente enn de er i dag, ville nok flere ha kommet på konserten. Men de har alle trofaste fans som stiller opp, drar av seg skjorta og blir stående å headbange foran scenen. Punkerne fortjener virkelig mer oppmerksomhet. Jeg oppfordrer alle til å gå en konsert innenfor sjangeren. Du vil bli positivt overasket.

DSC_0033

Hva mener publikum om kvelden?

-Jeg elsket denne kvelden. Jeg så Pappasaft, og jeg elsker Øyvind, livet og trommisen. Peace out!
Erik Larsson

-Kvelden har vært veldig givende og spennende, med mange flinke artister. Det gir noe til samfunnet. I tillegg er det mange fine gutter her.
Sarah Logan

-Det er mye liv og veldig gøy å se på. Digger bandene!
Sandra Frost

-Det er lite folk, men helt grei stemning.
Ingvild Haugum

-Bra kveld. Godt over midt på treet. Nærmere toppen.
Jens Petter Johansen 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here