Studentfestivalen i Stavanger; studenter i sentrum

0

MiaRedaktør Mia Langås Flåta
kultur@smis.no

Bergen har «UKEN», Kristiansand og Grimstad har «UGA», og det heter «UKA» i Trondheim, Lillehammer, Ås, Tromsø og flere andre steder her i landet. Vi Stavangerstudenter skal ikke være noe dårligere og slår til med «UGÅ». Snakk om å være kreative når det gjelder navn. Verken på Facebook eller UGÅs hjemmeside, står det egentlig hva UGÅ er eller hvorfor det arrangeres så mye akkurat disse dagene. Men det godtar vi. Vi har hørt om UKA, UGA, UKEN og UGÅ lenge før vi startet på høyere utdanning, og vet at dette er en uke med mye moro.

I Grimstad og Kristiansand har de ikke forstått ordet UGA, og slår til med hele ti dager festival. Her i Stavanger beholder vi beina sånn noenlunde på jorda og holder oss til ni. Vi starter fredag 13. mars og holder på til lørdag 21. mars. Her på Vestlandet holder vi hviledagen hellig. Det trengs nok etter ni dager med arrangementer og lite studering. Vi får søndagen til å ta igjen litt av det tapte før en ny, «vanlig» uke starter. Vi vil nok nyte godt av dette (sjekk vårens eksamensresultater i Stavanger i forhold til Sørlandet).

UGÅ utelukker ikke noen. Her er det arrangementer som Barnas dag, konsert med Kakkmaddafakka, Ekstremdagen, kanonballturnering, pubcrawl, ølkveld, vi får en smak av det alternative, partidebatt og stand up, samt andre arrangementer som står på plakaten.

Om du kan å si at det ikke er noen av arrangementene i UGÅ som vekker din interesse, mener jeg du må ha en svært spesiell smak.

Å arrangere en slik festival krever mye. Det ligger mange timer med planlegging og tilrettelegging bak for at vi skal få tilgang til de ulike opplevelsene. Når du sitter på Folken og ler av stand up-komikerne, smaker på øl eller er på konsert, så send noen varme tanker til de som gjorde dette mulig. Vi ser frem mot en uke, nei, jeg mener ni dager, med mye kultur, aktiviteter og moro. Godt jobba UGÅ-styret, Folken og ellers medvirkende!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here