Velkommen inn i sexsesongen

0

Av Julie Renée Buene

Mange ting har sine egne høysesonger. Det er sesonger for ulike sporter, og det er sesonger for ulike matretter ettersom råvarer har sine høstingstider eller dyr har sin tid for slakting. Mange dyrearter har sine faste parringstider. Har vi mennesker også det? Er det en spesiell tid på året der sexlysten er høyere enn på andre tider av året? Er vi mennesker, som mange andre arter, våryre?

Hvis jeg skulle gjette ville jeg nok sagt at sommeren definitivt er menneskenes parringstid. Dette er av ulike grunner. For det første tenker jeg at om sommeren kler vi oss mye lettere. Vi tar av oss skjorten og kler oss for å få mest mulig sol på kroppen. I samme slengen viser vi like mye hud til det motsatte kjønn som til sola. Og for å bruke det uttrykket jeg hater mest av alle ordsammensetninger i verden, så byr vi mer på oss selv.

Samtidig er sommerkroppen, eller #SK, et kjent fenomen. Spesielt vi nordmenn som så vidt har noen måneder sommer verd å kalle sommer. Vi bruker elleve måneder og to uker av året på å trene oss opp til de to resterende ukene der vi får vist oss frem. Den kroppen vi har om sommeren, er etter våre alles idealer, den beste versjonen av oss selv. Vi ser bedre ut om sommeren enn vi gjør ellers.

I tillegg gir mye sol oss mer energi og overskudd og øker dermed sexlysten. Jeg som har vokst opp med mørketid og midnattssol i nord har virkelig fått merke hvor mye sola gjør for kroppen. Derfor nekter jeg å kalle vinteren for sexens høytid.

Eller.. Vinteren kan jo fort bli veldig kjedelig, og det blir mye tid inne. Kanskje har vi mer tid til sex da, men vinteren er fortsatt ingen høytid for sex, fordi den kan bli så mye mer spennende om sommeren da man kan, eller vil, bevege seg utenfor huset. Kvaliteten blir dårligere om vinteren fordi det blir kjedeligere og mørket gjør at energinivået er lavere.

Statistikk fra statistisk sentralbyrå viser at flest barn blir født i vårmånedene. Helt på toppen av statistikken ruver april. Det vil da si at vi er altså ikke våryre, ettersom de fleste befruktninger faktisk skjer i august måned. Og det takker jeg sola for. Takk sola.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here