Skal kartlegge studenttilværelsen

0
Foto: Joachim Steinbru .

Velferdstinget i Stavanger (VT) sendte nylig ut en helse- og trivselsundersøkelse til studenter i regionen. Den skal kartlegge studentenes tilværelse.

Foto: Joachim Steinbru .
Foto: Joachim Steinbru.

 

Undersøkelsen har blitt sendt ut til 4050 studenter i hele regionen, og studentene har frist til 19. mars på å svare.

– Stavanger har et rykte på seg for ikke å være en av de beste studentbyene i Norge, og vi ønsker å finne ut om ryktet har rot i virkeligheten, sier Caroline Seim Midtlien, leder av VT, i en pressemelding.

Studentene som er med på undersøkelsen kommer fra utdanningsinstitusjonene Universitetet i Stavanger, Diakonhjemmet Høgskole i Sandnes, Misjonshøgskolen og BI Stavanger.

– Nå gjenstår det å se hvor mange som svarer og hvilke resultater det gir. Vi trenger en oversikt som viser oss helsesituasjonen og i hvor stor grad studentene trives. Jeg håper undersøkelsen viser oss hva slags studentby vi har, og at den er i positiv utvikling, sier Midtlien.

I 2010 gjennomførte TNS Gallup en felles måling på oppdrag fra Studentsamskipnaden i Bergen, Oslo og Trondheim. Der deltok også Studentsamskipnaden i Stavanger, med flere. Da kom Stavanger som studentby dårligst ut på landsbasis. VT ønsker også å kartlegge om det har skjedd en forbedring på dette punktet.

– Sist regionen vår deltok i en undersøkelse som dette kom vi ikke særlig godt ut. Det har skjedd mye de siste fem årene, og vi ønsker å se om dette har påvirket studenttilværelsen. Samtidig ønsker vi å se hva vi må fokusere på fremover, sier Midtlien i pressemeldingen.

Velferdstinget i Stavanger er det overordnede studentpolitiske organet i velferdssaker for studentene tilsluttet Studentsamskipnaden i Stavanger.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here