Studentlekene er i gang

0

I går gikk Studentlekene 2015 av stabelen i Trondheim. Fra UiSi stiller 96 ulike utøvere fordelt på lagidretter og individuelle idretter.

studentlekene 2015 uisi hytech


Av: Ingvild Siglen Berger (tekst) Young Kim/Studentlekene (foto).

 

Lekene samler over 1800 studenter fra hele landet til idrettskonkurranser, kurs og festligheter fra torsdag til søndag, og er Norges største studentidrettsfestival. Studentlekene er en samling av studentmesterskap og studentcup i et utvalg idretter. I år det snakk om 20 forskjellige, alt fra amerikansk fotball til langrenn, svømming, squash og futsal.

– Flere lag fra Stavanger skal delta og spille i de respektive turneringene, sier Stian Kristoffer Sande, pressekontakt for Studentlekene 2015.

UiSi stiller lag i innebandy, håndball, lacrosse, futsal og volleyball, samt amerikansk fotball. Nick Svendsen spiller badmintonturneringen, som eneste representant fra UiSi.

Medaljekamp
Torsdag spilte gutta i UiSi Team Hytech 8-22 mot BI Cleavers. Senere på dagen spilte det amerikanske fotballaget mot NTNUI Nidaros Domers. Da vant sistnevnte 32-20. I fjor ble det sølv på laget i Studentlekene Bergen Challenge, og nok en gang er de med i medaljekampen.

– Vi hadde en hard start i går, med flere spillere på laget uten noe kamperfaring fra før. Det ble tung motstand, og vi tapte første kampen, som ble spilt mot favorittene. Vi er egentlig ganske fornøyde, for de andre er veldig rutinerte. Laget gjorde en god innsats, og vi hadde det gøy, sier Mathias Fredrik Bruset, lagleder for Team Hytech.

Han trekker fram samholdet som en av tingene som er viktigst med Studentlekene, og forteller at de derfor ikke blir sinte for tap. Det hele handler om å ha det gøy, og å utvikle seg som lag.

Gleder seg
På telefon fra Trondheim foreller laglederen at Team Hytech nettopp har spilt kamp nummer tre.

– Første kamp i dag vant vi 30-6. Så vi har hatt en god utvikling, men begynner å bli slitne nå. Vi har kamp igjen klokken 16 som vil avgjøre om vi kommer til finalen eller bronsefinalen, sier Bruset.

Da spiller Team Hytech mot NHH, også en av favorittene.

– Men vi vant jo over dem i Bergen, så vi er optimistiske. Samtidig har de spilt to kamper og vi tre, og vi har spilt i dag, så de har fått hvilt og forberedt seg mer. Vi gleder oss uansett, forteller laglederen.


Voksende deltakertall
Årets slagord er «samhold gjennom idrett». Starten på Studentlekene var i 1999, da NTNUI tok imot 800 deltakere i ti ulike idretter. Det ble suksess, og siden 2010 har lekene blitt arrangert hvert eneste år med stadig voksende deltakerantall.

Det er NTNUI som er arrangør av lekene, etter å ha fått tildelt arrangementet av Norges Studentidrettsforbund (NSI).

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here