Stavanger Studentliga endelig startet

0

Denne helgen ble de aller første kampene i nyoppstartede Stavanger Studentliga spilt.

Stavanger Studentliga


Av: Ingvild Siglen Berger (tekst), Stavanger Studentliga (foto).

14. og 15. februar ble de aller første kampene i Stavanger Studentliga spilt. Ligaen er nyoppstartet, og flere tok turen for å se på kamper i strålende vær. Lørdag vant BI 7-1 mot Aksel IL. Søndag spilte seks lag kamper mot hverandre, og da så resultatene slik ut:

NHSU/DGR – BIF IL 2-9
UiSI Fotball – FK Tapptårnet 4-2
Petro IL – Mastøk 5-5

Kampen mellom LED FK og SSFK ble utsatt.

Helt ny
Det er hovedsakelig fire studenter, Henrik Parnemann og Kent Olav Hovstein Nordby fra BIF IL samt Ask Haukaas og Erlend Mohus fra Petro IL, som har tatt initiativet til å starte Stavanger Studentliga. Arbeidet med ligaen har de holdt på med siden august i fjor.

– Etter vi startet har det egentlig gått veldig radig, med mye treningskamper og arbeid for å få på plass alle lagene, sier Henrik Parnemann.

Til nå er 11 lag med. Først skal ligaen kjøres frem til sommeren, og så skal det settes opp ny liga ved semesterstart i høst. Planen er å ta ett år av gangen. Interessen for ligaen var enorm i starten, men etter hvert falt noen av lagene fra. Etter nyttår tok imidlertid interessen seg opp igjen.

– Det var jo litt diffust i starten, og usikkert om vi fikk det til. Folk kom inn igjen da det var helt sikkert at det ble liga. Forhåpentligvis vil enda flere bli med til høsten, sier Parnemann.


Baner i nærheten

Ligaen er åpen for lag fra alle SiS sine tilslutningsskoler, men per i dag er det bare med lag fra UiS og BI Stavanger. Kampene spilles på baner rundt om i Stavanger-området.

– Vi ønsker at så mange studenter som mulig skal komme i aktivitet. Samme hvor de går, det er bare moro, sier Parnemann.

En viktig del av å starte liga er nettopp dette med at flere skal komme i aktivitet.

– Man sitter mye stille på skolen, og dette er jo en fantastisk måte å engasjere studentene på, sier han.


Bli aktiv

Frem mot sommeren skal det spilles kamper så og si hver helg. Parnemann vil oppfordre studenter til å melde på lag til høsten.

– Jeg vil oppfordre folk til å bli engasjerte og aktive. Det er utrolig sosialt og en god måte å holde seg i aktivitet på, sier han.

For påmelding av lag kan du ta kontakt med egen linjeforening. Stavanger Studenliga har også egen Facebook-side.

Stavanger Studentliga
Slik ser tabellen ut etter første kamphelg (BIF IL leder på målforskjell):

1. BIF IL
2. BI
3. UiSI Fotball
4. Mastøk
5. Petro IL
6. LED FK
7. SSFK
8. FC ØSF
9. FK Tappetårnet
10. AKSEL IL
11. NHSU/DGR

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here