Honningbarna legger ut på verdensturné

0

Dette halvåret er Honningbarna på en heidundrende verdensturné, og de er allerede godt i gang. På menyen står alt fra eksotiske Cuba til livlige Irland. Det hele skal skje på drøye fire måneder, og med et så stramt tidsskjema kan alt skje. En slik turné fortjener oppmerksomhet og til tross for liten tid, fikk SmiS stilt et par kjappe spørsmål til vokalist Edvard Valberg.

10983090_10155206786080037_1696009803_o


Tekst og foto: Hedda Jenssen Hvaara


Dette halvåret legger dere ut på en omfattende turné. Hvilket land er dere mest gira på å besøke?
Cuba! Det er ingen norske eller skandinaviske artister som har spilt der før, så vidt jeg vet. Vi har spilt der tidligere og man føler seg litt som pionerer. Det å gjøre noe som er helt nytt for folk, noe de ikke har sett eller hørt før, er en kul opplevelse.

Det er stort spenn i landene dere skal besøke, hva er tanken bak det?
Vi ønsker å spille så mange steder som mulig, og se hvor mange land og steder det er fysisk mulig for oss å besøke på så kort tid.

Hele 66 konserter på drøye fire måneder, hvordan tror dere det blir å spille så mange konserter på så kort tid?
Det aner vi ikke. Det er flere gigs enn dager, så vi vet ikke hvordan det skal gå, eller om det i det hele tatt er fysisk mulig. Det blir et eventyr og det var det vi ønsket.

I løpet av turnéen åpner dere dørene for de yngre ved å ha U-18 konserter, hvorfor det?
Alle ønskes velkommen på våre konserter. De som drikker seg fulle skal ikke komme i veien for de andre som vil se og høre. Det skal være noe alle kan ta del i, ikke bare eldre.

Dere lanserte også et dataspill i forbindelse med det nye albumet, hvorfor en slik lansering?
Vi liker dataspill. Vi liker å spille selv, det er gøy. Så vi tenkte det var en kul måte å gjøre det på. I stedet for å ta en låt og trykke den opp i trynet på folk, så kan vi heller gi det til folk med det premisset at hvis du ikke klarer spillet, så får du ikke låta. Det at man selv må gjøre noe fysisk for å få den er jo litt kult.

Hvilken effekt ønsker dere at den nye plata «Opp de nye blanke» skal ha på folk?
Vi er ikke det bandet som går inn med en baktanke om at musikken skal ha noen spesiell effekt på folk. Folk må få lov til å bruke musikken vår til hva de vil.

Til slutt: Dere er kjent for energiske liveopptredener, hvor kommer energien fra?
Litt Red Bull, litt adrenalin, men mest av alt et ønske om at folk skal danse og ha det gøy. Det skal være litt kaos og litt uforutsigbart. Det at folk kan komme opp på scenen og spille på instrumentene våre og synge i mikrofonene vårer, er gøy. Det er uvant å ha det gøy, alt er så strukturert i hverdagen. Man kunne trengt mer kaos og gøy.

– Honningbarna er et punkrock-band fra Kristiansand.
– Bandet debuterte i 2010 med EP-en Honningbarna.
– Med låta «Borgerskapets utakknemlige sønner» ble de kåret til Årets Urørt i 2011.
– I 2011 kom også debutalbumet «La alarmene gå», som de vant spellemannprisen for i, klassen rock.
– 30.januar 2015 kom den nyeste plata «Opp de nye blanke».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here