Kva driv UiS Subsea med?

0

SmiS har sjekka ut kva UiS Subsea driv med for tida. MATE ROV Competition blir i år arrangert i Newfoundland i Canada i slutten av juni. 20 bachelorstudentar frå maskin, data og elektro reiser for å konkurrera mot andre universitet med sin ROV. Tema for konkurrranse er «ROV i ekstreme miljø: Forsking og industri i arktiske område».

Av: Kristin Frafjord (foto/redigering/tekst).

 

FAKTA:

– ROV (remotely operated vehicle) er ein fjernstyrt maskin som ofte brukast til undersøkingar og jobbar under vatn. ROV’en styrast frå overflata og kan med rett utstyr kobla på, undersøka, reparera og flytta på ting under vatn.
– AUV (autonomus underwater vehicle) er ein sjølvgåande undervassrobot. Den blir driven av batteri og er førehandsprogrammert til å utføra bestemte oppgåver.

Kjelde: UiS Subsea/Wikipedia/NRK

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here