Kake på fem minutter

0

Kliiirrring. Noen står utenfor døra di og venter. The pressure. Hodet dras lengre under dyna, og kroppen stritter imot. Ikke lyst på besøk, og i tillegg er kjøleskapet tomt. Bena har aldri vært tyngre, der de trasker mot gangen. Den vonde følelsen av å aldri dele med seg sprer en kjip stemning. Du er på besøk hos andre, men ber sjeldent folk hjem.

kake

Av: Elise Øyhovden (tekst og foto).

Glem de teite unnskyldningene, og for all del ikke overdramatiser. Det trenger ikke være så vanskelig. At du har store poser godis, rett-i-koppen kakao eller brus, det kan ingen forlange. Du trenger ikke gi venner mer enn glede – men noe smakfullt skader jo aldri.

Kliiiiiriiiing. Lette steg mot døra, nesten løpende. Gleden av å komme seg opp av senga, å få noe ut av dagen. Du har planen klar, uten å planlegge noe. Du vet ikke hvem som kommer, men de kan få den smaken de vil. Gulrot, sjokolade, vanilje, krydder. Du er klar.

Jeg skal formidle kunsten å utnytte en mikrobølgeovnen. På bare fem minutter kan du lage en porsjonskake. Det er sant, og den blir saftig, god og flott å se på. Det må bare gjøres riktig. Dette er ingen vanskelig sak, men du må ikke glemme tiden. Alle kopper og krus er forskjellige, og du må selv følge med på klokka. Når kaken synker, noe du ser på den når den er i mikroen, er den ferdig. Ikke la kaken stå ett sekund lenger.

Mikrokake (basis oppskrift) to kopper (ca 1,5-2 minutter i mikroen)

6 ss mel
8 ss sukker
3 ss kakao
1 klype bakepulver
1 egg
6 ss olje
6 ss melk

Du kan bytte ut kakao med andre smakstilsetninger. Gulrotkake trenger revet gulrot og vaniljesukker, krydderkake trenger kardemomme, kanel og kakao, samt vaniljekake trenger masse vaniljesukker også videre. Du lager hva du selv vil. Bare rør det sammen, og hell det i en kopp.

Ferdig.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here