3 UiS-studenter i Talentjakten

0
Foto: Espen Oden Evertsen

Hele 3 av 20 deltakere i Talentjakten 2014/2015 er studenter fra Universitetet i Stavanger.

Foto: Espen Oden Evertsen
TALENT: Syed Faher Abbas er en av tre UiS-studenter som er med i Talentjakten 2014/2015. Foto: Espen Oden Evertsen.


Av: Ingvild Siglen Berger (tekst).

 

De tre UiS-studentene Syed Faher Abbas, Ole Martin Ølmheim og Erling Tangen har alle blitt tatt opp i programmet Talentjakten. Programmet har som mål å fremme og utfordre Norges mest attraktive studenter – de med ekstra driv, engasjement og skaperkraft.

– Det var ganske kult å få plass i programmet. Det ligger jo litt prestisje i dette, i og med at det går på nasjonalt nivå og at du blir promotert som en av landets tjue fremste talenter, sier Syed Faher Abbas.

Han er glad for å være med i Talentjakten, og ser fram til å se hvilke dører som eventuelt vil åpne seg i forbindelse med programmet.

– Det blir spennende å få kontakt med næringslivet, og jeg håper på mulighet for kontakt med selskaper som jeg ønsker å jobbe med. I tillegg blir det kjekt å bli kjent med nye folk. Alt i alt tror jeg Talentjakten vil være viktig for framtiden min, forteller Abbas.

Motivert
Deltakerne i Talentjakten ligger på karaktersnittet B og oppover, og har også vist til resultater ved siden av studiene sine, gjennom studentengasjement, lederverv, deltids- og heltidsjobber. Majoriteten av kandidatene er trespråklige, og studerer innenfor teknologi, økonomi og finans, IT, logistikk, juss, journalistikk og språk.

Erling Tangen har ved siden av bachelorstudiene på Økonomi og administrasjon blant annet vært styremedlem i SiS.

– I tillegg har jeg også vært leder for studentorganisasjonen Start UiS og studentpolitiker i studentparlamentet. Jeg blir motivert av å jobbe i gode team. Hvis vi skaper noe sammen og det potensielt har en verdi for andre, blir jeg fort veldig engasjert, sier Tangen.


Prioriteringer

Som leder for Start UiS i år var han med på å vinne Begeistringsprisen. Syed Faher Abbas ble nominert av sine medstudenter til prisen i 2013. Det siste året har Abbas kombinert fulltidsstudier som masterstudent på Økonomi og administrasjon med seks ulike verv.

– Dette har jeg oppnådd ved å arbeide strukturert og ha klare prioriteringer, sier Abbas.

Gjennom et helt studieår får deltakerne i Talentjakten være med på kurs som er utviklet på bakgrunn av næringslivets behov, og hvilken kompetanse studentene etterspør hos akademia. Gjennom disse samlingene tilbys en arena hvor studentene kan utvikle sine personlige egenskaper og sitt potensiale, samtidig som Talentjakten kan åpne dører inn til et mangfold av muligheter som finnes ute i Norges distrikter.

– Jeg ser fram til å få hilse på næringslivet på en litt annen måte, og få et innblikk i hvilke muligheter jeg har etter endt bachelor, sier Ole Martin Ølmheim.

 

Foto: Charlotte Danielsen.
Ole Martin Ølmheim. Foto: Charlotte Danielsen.

Effektiv
Ølmheim går tredje året på Regnskap og revisjon. Ut i fra sin bakgrunn som syklist og med et stort engasjement for innovasjon, startet han BikeFinder med Innovasjon Norge i ryggen.

– Jeg trives med å samarbeide med andre, og samtidig vet jeg hva som kreves for å lykkes på høyeste nivå. Jeg har tro på en strukturert hverdag, for et mest mulig effektivt arbeid, forteller Ølmheim.

Selv trives han best i lederroller, og er fornøyd med å ha blitt trukket ut til programmet.

– Det var utrolig kjekt, for det er jo et kjekt program, sier Ølmheim.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here