Fra kokk til hotelleder

0

Nylig ble det klart at Norsk hotellhøgskole ved UiS har fått klarsignal for å starte opp tilbud med bachelor i hotelledelse via y-veien.

Bilde av Truls Engstrøm og Gisle SteffensenMULIGHET: – Vi ønsker å gi dem som har fagbrev mulighet til å søke seg direkte inn på høyere utdanning, sier Truls Engstrøm (til h.). Her sammen med Gisle Steffensen på besøk på Sola Strandhotell.
Foto: Elisabeth Tønnessen, UiS.

 

Det vil si at det vil bli mulig for servitører, kokker og andre med relevant fagbrev å søke seg direkte inn på hotelleder-utdanningen.

– Kandidater med både fagbrev og en lederutdanning er gull verdt for hotell- og restaurantnæringen. Dette er fantastiske nyheter, sier Truls Engstrøm, instituttleder ved Norsk hotellhøgskole, UiS, i en pressemelding.

Bachelor i hotelledelse via y-veien blir det første studiet av slaget innen restaurant- og hotellfag som har blitt lagt til ordningen med yrkesfaglig vei til høyere utdanning.

 

Etterspurt
Ordningen ble opprinnelig startet for å bedre rekrutteringen til ingeniørutdanningene, og viste seg å bli en suksess. Studentene som ble tatt opp via y-veien gjorde det svært godt, og nå er det altså studenter med bakgrunn fra hotell- og restaurantnæringen sin tur.

– Dette har vi kjempet for. Studietilbudet er etterspurt og etterlengtet blant ansatte i hotell- og restaurantbransjen, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i arbeidsgiver- og næringsorganisasjonen for reiselivet i Norge (NHO Reiseliv), i pressemeldingen.

 

Fire år
Arbeidet med opprettelsen av studiet har pågått i fire år, og er resultatet av et samarbeid mellom Norsk hotellhøgskole ved UiS, NHO Reiseliv og hotell- og restaurantbransjen.

Bachelor i hotelledelse via y-veien vil starte opp høsten 2015, og er rettet mot søkere med svennebrev eller fagbrev som institusjonskokk eller kokk, baker, butikkslakter, servitør, sjømathandler, pølsemaker, konditor, fagarbeider i industriell produksjon, kjøttskjærer, fagarbeider i sjømatproduksjon eller slakter.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here