Kombinerer toppidrett og studier på UiS

0

Sarah Louise Rung tar seg tid til å satse på både svømming og studiene sine i byutvikling og urban design ved UiS.

 

Svømmer-Sarah Louise Rung_RKlosterArkivfoto.

Av: Eigil Kloster Osmundsen (tekst)

 

I november tok Sarah Louise Rung ikke mindre enn tre verdensrekorder for funksjonshemmede svømmere på Nordsjøstevnet i Stavanger. Rekordene satte hun på 100 meter medley, 100 meter bryst og 50 meter bryst. Rekorden på 50 meter bryst var en forbedring av egen rekord. For tiden satser 25-åringen både på svømmingen og å gjøre ferdig sin bachelorgrad i byutvikling og urban design ved UiS.

– Jeg er ferdig med bachelorgraden til sommeren. Utenom svømmingen og studiene forsøker jeg også å finne tid til å holde foredrag og være med venner, sier Rung.


Balanse

For svømmetalentet går det helt greit å kombinere balansen mellom toppidrett og studier.

– Da får man muligheten til å utvikle seg på to ulike arenaer samtidig, sier Rung.

Likevel synes hun det kan være vanskelig å få ting til å gå rundt når det nærmer seg eksamen.

– Det burde bli mer tilrettelegging i tilknytning til studiene for oss som driver med toppidrett i tillegg. Men hvordan dette skal gjøres i praksis er imidlertid en utfordring, mener hun.


Mye trening

Bak resultatene hun fikk på Nordsjøstevnet forteller Rung at det ligger omtrent tjue timer svømming i basseng i uken, i tillegg til en del styrketrening.

– Treningsforholdene for svømmere i Stavanger kunne generelt vært bedre. Hallene blir stadig eldre, det er trangt om plassen og luften er dårlig. Samtidig blir det stadig flere som søker om treningstid. Dette er uheldig med tanke på talentutvikling, sier 25-åringen.

Heldigvis får hun likevel trent nok. Av konkurranser framover er det først og fremst VM i Glasgow i juli som står for tur.

– Deretter blir det å arbeide fram mot OL i Rio i 2016. Det blir selvfølgelig en del konkurranser mellom disse to arrangementene, men de er av mindre betydning, forteller Rung.


Hektisk

Fram mot VM forbereder hun seg slik hun vanligvis pleier.

– Utenom konkurranser blir det noen eksotiske treningsleirer etter jul. Jeg skal foreløpig til Tenerife, i tillegg til en høydeleir i Sierra Nevada, sier Rung.

Foreløpig har hun ikke bestemt seg for hvor lenge hun kommer til å fortsette med svømmingen.

– Ettersom jeg presterer såpass bra som jeg gjør nå er jeg motivert til å fortsette så lenge jeg ser fremgang. Så får jeg ta en ny vurdering etter OL i 2016, sier studenten.

Selv om kombinasjonen studier og svømming går greit, har hun det for tiden hektisk i forbindelse med eksamen.

– Det går mye i trening og lesing. Dette er ikke nødvendigvis negativt, i og med at jeg er mest produktiv under press. Det blir deilig å få en pause fra studiene etter eksamensperioden, sier Rung.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here