Fra Hillevåg til Hollywood

0

Kristian Valen er i hjembyen og spiller showet «Fra Hillevåg til Hollywood» lørdag 15. november, klokken 19:00 og 21:00 i Zetlitz-salen i Stavanger Konserthus.

Kristian Valen
Av Mia Langås Flåta

Kristian Valen har for tiden sendetid på TV-Norge hver mandag med Kanal Valen. Et av innslagene der er «Hvorfor skal vi møtes?», som også er med i showet. Vi har sett de fleste parodiene før, og begynner å gå litt lei. «Fra Hillevåg til Hollywood» ble satt opp første gang i 2012 og det var nok mer aktuelt da enn nå. Vi har sett mye av Valen siden 2012, og dermed blir det lite nytt på scenen.

Showets høydepunkt var sluttnummeret hvor Valen trøkket til med sangstemmen.  Musikerne bidro mye for å få frem latter i salen, og det ville ikke vært det samme om Valen sto alene på scenen. Kjente og kjære låter ble spilt, og det var det som reddet showet. Valen er i sitt rette element når han synger, og her får han virkelig publikum med seg. Vitsene ble derimot for tørre, i tillegg var det vanskelig å høre flere av setningene som ble sagt.

«Kjartan» hadde et eget innslag hvor han arbeidet i sikkerhetskontrollen på en flyplass. En trygg karakter, som fremdeles trekker på smilebåndene, men parodier av Ole Paus og Nils Gunnar Lie begynner å bli oppbrukt. Kristian Valen er en av Norges beste til å parodiere, men i «Fra Hillevåg til Hollywood» blir man dessverre skuffet. Heldigvis er det nye parodier å se på Kanal Valen i høst. Valen egner seg bedre på TV enn scenen med de snakkende parodiene, mens de syngende parodiene er som skapt for en helaften på Konserthuset.

Stavanger Konserthus fylte salen på fredagen og det er få billetter igjen til lørdagens første show. Showet egner seg bra om man er i den rette stemningen. Under fredagens show var det nok de som hadde tatt seg et glass eller to før showet, som fikk den beste opplevelsen. Dette bidro nok også noe til dårligere stemning for de som ikke hadde drukket.

Gode parodier, men vi har sett dette før.
Terningkast 2.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here