Filmanmeldelse: Dette blir for dumt

0

Dum og dummere


Film:
Dum og dummere to
Regi: Bobby Farrelly & Peter Farrelly
Skuespillere: Jim Carrey, Jeff Daniels, Rob Riggle
Terningkast: 

tre
Anmeldt av Morten Feirud
Foto: filmweb.no

Det er nå 20 år siden den første «Dum og Dummere» kom ut i 1994. Filmen som bidro sterkt til å sementere Jim Carreys posisjon som en av Hollywoods morsomste menn, og ga Jeff Daniels en mulighet til å spille i en komedie. Den ti år eldre oppfølgeren blir dessverre for tam i forsøket på å gjenskape magien den første filmen skapte.

«It’s not a movie anymore, it’s a phenomenon» sa Jim Carrey da han og Jeff Daniels besøkte «The tonigh show with Jimmy Fallon» tidligere i år. Dette ga en mega Carrey-fan som meg selv forhåpninger. Forhåpninger til en film ingen egentlig gikk og ventet på, men når det først ble lansert at den kom, så kilte det likevel interessen min for hva gutta kunne få til. Den første varsellampen gikk av da den første traileren ble sluppet (jeg vet at man ikke skal dømme filmen på traileren), det virket til å være en collage av resirkulerte vitser fra den første filmen. Noe som også var tilfellet.

Det er likevel nostalgisk ved å se guttene tilbake i karakter. Daniels som spiller Harry finner fint tilbake til rollen, men Carreys Lloyd er av en eller annen grunn mindre troverdig i oppfølgeren. Likevel er det beste med filmen innsatsen til de to hovedrollene, de virker til å virkelig kose seg i rollen som idioter.

Alt i alt, er filmen helt middelmådig. Plotet er likt det fra den første filmen, men det blir for lang mellom de «morsomme» øyeblikkene. Personlig hadde jeg håpt på litt mer etter 20 år. Det er jo tross alt ikke snakk om en oppfølger som er blitt rushet ferdig. Hvor den første filmen fikk meg til å le så jeg gråt, fikk denne meg til å knise litt her og der.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here