Del med deg selv

0

mat

 

Av Elise Vigeland Øyhovden 

 

Når du flytter hjemmefra drar du også fra de felles måltidene. Der alle sitter samlet rundt bordet og fatene forlates skrapet. Du må selv stå for din egen porsjonering, og det føles kanskje noe kjipt.

Du Sitter alene med pølsepakka, Toroposen eller fiskesuppa. Det kan føre til at du spiser ekstra mye, eller mister matlysten. For det å spise alene er ikke alltid like kult – spesielt om middagen egentlig kunne mettet fire munner.

Å kaste mat er fy-fy. Spesielt ikke når pengene helst skulle vært brukt på alle andre steder enn kiwi. Det du trenger er plastposer og en spiseskje. Dette for å redde deg selv fra overspising, kasting av mat eller ekstra pengebruk. Det gjelder å lære seg å dele… å dele med seg selv.

Du trenger ikke å spise alt på en gang,  eller spare rester. Du må porsjonere.

Ta for deg en bali-kyllinggryte eller en pose bergens-fiskesuppe, hva som helst. Posens pulver kan ligge i skuffen lenge. Det vil si at du kan lage retten hele tre ganger, fersk og god.

Det vil heller ikke vært noe problem  å dele opp pakker med kjøtt, fisk og grønnsaker, hive litt i tre poser – og ta opp én porsjon om gangen.

Da er det plutselig ikke så dumt å bruke 35 kroner på en gryterett, 36 kroner på kjøtt og 12 kroner på en melk. Del det på tre, og du har en middag til bare 28 kroner.