-Trøkk, spenning og rått intenst!

0

Fredag 7. november opptrådde Christianssand Ensemble (CSSE) på Spor 5. Ensemblet deler sine opplevelser fra konserten og fra kulturbyen Stavanger.

DSC_0440

Tekst og foto: Mia Langås Flåta

Arrangørene denne kvelden var Stavanger Jazzforum. Det ble spilt mye nytt fra CSSEs siste album Etterskjelv.

-Det slo jo veldig godt an. Det er alltid spennende å skifte ham i forhold til reaksjoner fra fans. Moro med god respons. Blant disse nye låtene var «Ta tak i meg», «Interferensen» og «Desillusjonens Forkastning». I tillegg spilte vi også den kraftfulle låta «Sterke menn» som er vår egen hyllest til gruvearbeiderne i Barentsburg, sier trombonist Marius Tobias Hoven.

CSSE har opptrådd i Stavanger før.

-Vi har faktisk hatt gleden av å opptre i Stavanger nærmere ti ganger til sammen. Første gang var ved en matfestival. Etter den har vi opptrådt ved Maijazz, Vintage Jazz og ved flere events, både for business & pleasure, sier Miguel Emilio D. Steinsland, vokalist i CSSE.

DSC_0455
«Musikken er selve livsgrunnlaget, som oksygenet flyter gjennom blodets baner. I dette vokser det frem et større menneske enn du er akkurat nå. Slik er musikkens kraft».
Miguel Emilio D. Steinsland.

– Trøkk, spenning og rått intenst! Godt oppmøte var det også, og det gir jo ekstra drive. Slik oppsummerer gitarist Jarle Storløkken fredagens konsert. Trombonist Hoven vil beskrive publikumet på Spor 5 som svært lyttende, litt i sjokk og deretter meget rause.

– Topp stemning, sier Hoven.

– Etter at vi la om både musikk og navn forsøker vi å samle de som kjenner oss fra før, men samtidig er det jo meget viktig at musikken vår når ut til stadig nye fans, og gjerne da studenter. Det er jo nødvendig med nytt blod for å sikre levebrødet. Sånn som grev Dracula må. Det hadde vært veldig hipt å få spille på flere typiske studentsteder. På deres hjemmebane, tror faktisk musikken ville overraske mange. Det ville garantert blitt heftig, sier Steinsland.

Positiv opplevelse
Den mest positive opplevelsen i byen må være Stavanger Jazzforum med sine gode ildsjeler, sier Per Einar Watle, gitarist i CSSE.

Stavanger Jazzforum har nå fått sitt eget sted ved Breiavatnet.

– Et skikkelig retro lokale med navnet Spor 5, så her bør det gå mange tog for fremtiden, sier Watle.

Steinsland legger til at Petter Moldestad på mange måter har vært en døråpner for bandet i Stavanger.

-Han har alltid tatt godt imot oss, og vi har mottatt flere invitasjoner, sier Steinsland.

Moldestad er festivalsjefen for Tradjazzweekend, som fra januar går under navnet Vintage Jazz.

-Om det skal nevnes noe negativt om Stavanger så er det vel muligens litt mye olje, sier Steinsland.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here