Musikalkomedien Jeppe

0

Selveste Øivind Blunck sjarmerte publikum i rollen som Jeppe på Bjerget. Han sto på scenen i Stavanger Konserthus lørdag kveld, sammen med ekskona Guri Schanke i rollen som Nille. 

JeppeogNille
Av Mia Langås Flåta

Ludvig Holbergs klassiker «Jeppe på Bjerget» har blitt enda mer sprudlende, humoristisk og levende.

Jeppe blir sendt til byen av kona Nille for å kjøpe såpe, men kommer ikke lenger enn til Jacob Skomakers kro. Der bruker han alle pengene på brennevin og faller i søvn. Baronen og hans følge morer seg med dette da de finner ham. De plasserer Jeppe i baronens seng og får han til å tro han er baron når han våkner.  Slik starter historien om verdens mest kjente alkoholiker.

Blunck forbindes lett med humor, og humor er det mye av i forestillingen. Hans gjenkjennelige grimaser og mimikk løfter musikalen. Men det er ikke bare Blunck som gjør musikalen morsom. Doktoren og baronens lakeier bidrar til latter på et like høyt nivå som Jeppe selv. Men det underliggende alvoret i originalstykket er beholdt i musikalen. Det kommer til syne i scenen hvor Jeppe er hengt og Nille oppsøker ham. Det er en fryd å se Schanke og Blunck sammen på scenen.

Å gjøre Holbergs stykke til en musikal, har gitt stykket nytt liv. Musikken og teksten gjør så ikke et minutt blir kjedelig. Tematikken er like dagsaktuell i dag som på tiden stykket ble skrevet. Men denne musikalkomedien virker så moderne at den vil appellere like mye til ungdommen som den eldre generasjonen. Den er like underholdene for alle aldersgrupper.

Forestillingen har tidligere vært spilt med mer kjente skuespillere som Hilde Lyrån, Nils Vogt, Hans Marius Hoff Mittet og Gard Eidsvold. Men så lenge Blunck har hovedrollen, kan ensemblet uten problemer bestå av mindre kjente skuespillere. Teksten er skrevet av Hans-P. Thøgersen. Regi er ved Ole-Herman Gudim Lundberg og musikken er det Svein Gundersen som står for.

Flere seter sto dessverre tomme, og forestillingen fortjente mer applaus enn den fikk i Stavanger Konserthus denne lørdagen. Men for de som fikk oppleve Jeppe denne kvelden, ble lørdagen komplett.

Forestillingen nytes til det fulle, med eller uten en dram i blodet.

Turnèen fortsetter:
14. nov MARIHAUGEN I LILLEHAMMER
15. nov ARENDAL KULTURHUS
22. nov BJØRNSONSALEN I MOLDE
27.-29. nov “KILDEN” I KRISTIANSAND
6. des ASKIM KULTURHUS
13.des BRATTHALLEN, KRISTIANSUND

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here