Kongen våkner til live

0

Den klassiske eventyrserien King’s Quest får etter planen et nytt spill i 2015. Det blir i så fall den første offisielle oppfølgeren siden 1998.

kq-screenshot-1
King’s Quest: Den populære eventyrspill-serien får etter planen en oppfølger i 2015.

Tekst: Elin Bardal.

Foto: Sierra.com.

 

Er du en av dem som i disse tider stresser over tanken på at eksamenstiden snart er forbi, uten å vite hva du skal ta deg til i juleferien? Da kan jeg anbefale de åtte klassiske spillene i serien King’s Quest, og skulle du komme gjennom dem alle er det bare å følge på med alternative versjoner eller «remakes» laget av fans gjennom årenes løp. I 2015 er det nemlig planlagt at neste spill i serien skal gis ut, og da kan det være greit å ha satt seg inn i hvem som er hvem i kongeriket Daventry.

King’s Quest I fra 1984 var et av de første eventyrspillene for pc som også hadde bilder og ikke var rent tekstbasert. I tillegg hadde det animerte figurer som kunne flytte seg over skjermen. Oppgavene måtte løses gjennom å styre ridder Graham med piltastene og skrive kommandoer når han skulle gjøre noe. Oppgavene var stort sett enkle og lite preget av et gjennomtenkt plott. Hvis man flyttet på en stein, fant man en kniv. Hvem som la den der og hvorfor fikk man aldri vite. Hvis man kikket inn i et hult tre, fant man noen diamanter. Man kunne ikke bruke dem til noe annet fornuftig enn å gi dem til et troll eller andre med onde hensikter, men da tapte man poeng.

Spillet ble likevel svært populært fordi dette var noe nytt på markedet. Spillet hadde sjarm og baserte seg på kjente og kjære eventyr, og i oppfølgerne ble man bedre kjent med Graham og familien hans. De følgende spillene fikk gradvis bedre historie og plott, og var ofte ledende på sitt felt med å utnytte ny teknologi som bedre grafikk og lyd.

Hva som har skjedd med Daventrys kongefamilie er et av spørsmålene fans av serien lenge har ønsket svar på. I spill 2 fant Graham sitt livs store kjærlighet, Valanice, og de giftet seg. I spill 3 måtte unge Gwydion sette ut på leting etter Daventry etter å ha rømt fra en ond trollmann. I spill 4 reiste Graham og Valanices datter ut på eventyr for å finne en frukt som kunne helbrede faren. Spill 5 handlet om sønnen deres Alexander som hadde forelsket seg i en prinsesse fra de Grønne Øyers Land. Etter spill 7 blir det klart at verken Rosella eller Alexander blir boende i Daventry.

Det siste spillet i serien så langt, King’s Quest VIII: Mask of Eternity, handler om gutten Connor som oppdager at alle i Daventry har blitt til sten utenom ham. Han finner en måte å hjelpe dem på, men hvorvidt han ender opp som Daventrys neste konge sier historien ingenting om. Spillet brøt med tradisjonen fordi det var et actionspill mer enn et eventyrspill. Mask of Eternity skilte seg også ut ut fordi så lite ble fortalt om Graham og/eller familien hans, og noen hardbarkede fans velger å ikke regne spillet som en del av serien.

Mange store fan-prosjekter har blitt født av konseptet King’s Quest. Verd å merke seg er «The Silver Lining» av Phoenix Online, som er et forsøk på lage en uoffisiell oppfølger. Her spiller man kong Graham som på sine eldre dager må redde familien fra ondskapens klør.  Fire av fem episoder har blitt publisert og kan lastes ned gratis. Den siste episoden kom i 2011.

Det er i alle fall med stor spenning mange venter på den offisielle fortsettelse av King’s Quest-sagaen. Det skal handle om Graham og barnebarnet hans, Gwendolyn. Spillet utvikles av «The Good Gentlemen», som på bloggen forteller at de i november viste frem prosjektet til Ken og Roberta Williams, seriens opphav. I følge bloggen var det et godt møte, og de fikk senere en mail fra Roberta Williams hvor det sto:

«But you guys blew me away with your ideas, your creativity and the beauty of the newest King Quest game. But best of all, I could see that you truly are the ones to take King’s Quest into the 21st century and reintroduce it to a whole new generation. You totally have it down!»

Hvis spillet blir ferdig, er det vel verdt å glede seg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here