Det akustiske svaret på Kaizers

0

CSSE
På fredag entrer Christianssand Ensemble scenen på Spor 5 i Stavanger. Sørlandsensemblet blir omtalt som det akustiske svaret på Kaizers Orchestra.

Foto: May Elin Aunli

Christianssand Ensemble (CSSE) kommer til Stavanger for å spille musikk fra den nye og kritikerroste plata “Etterskjelv” som ble utgitt for et år siden. Plata ble hedret med bare femere og seksere, samt årets album i flere norske aviser.

– Christianssand Ensemble (tidligere Christianssand String Swing Ensemble), har bergtatt det langstrakte land og spilt seg til blods og venns på store og små steder. Albumet “Etterskjelv” var bandets første egenkomponerte. Sammen gjærer CSSE sitt eget brygg av frekkhet, råhet og melankoli, og skaper således sitt eget lille univers, malt med symfoniske farger, skriver enseblet i sin pressemelding.

Ensemblet består av Miguel Emilio D. Steinsland – Hovedvokal, Brynjar Rasmussen – Klarinett/ vokal, Marius Tobias Hoven – Trombone/ vokal, Per Einar Watle – Gitar/ vokal, Jarle Storløkken – Gitar/ vokal og Eirik Are Oanæs Andersen – Kontrabass/ vokal.

– Christianssand Ensemble ble dannet på en studentfest i 1999 av en gjeng tilfeldige unge menn som sammen delte en kjærlighet til akustisk musikk. De søkte et utrykk der både instrument- er, sang og musikk var naturlig og ekte, samtidig som grensene for hva som er mulig med akustiske-strømfrie instrumenter, skulle tøyes til det maksimale, står det skrevet på csse.no.

Den 24. oktober feiret CSSE albumet i Kilden Teater –og konserthus i Kristiansand med storslått release. CSSE var da forsterket med hele Kristiansand Symfoniorkester, mannskor, folkemusiker Sigrid Moldestad samt Ole Paus som hemmelig gjest. Sammen var det over 100 musikere på scenen og konserten ble omtalt som gnistrende og svært spesiell.

Et lite innblikk fra releasekonserten finner du her:  http://www.youtube.com/watch?v=egRbIpKrUgE

For mer informasjon om ensemblet og fredagens konsert, se www.scce.no.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here