Ut av komfortsonen

0

Marte Hoel Romskaug


Av Marte Hoel Romskaug

Hva vil det egentlig si å være i en komfortsone? Muligens kan vi se på det som en sirkel der du føler deg trygg på deg selv og de rundt deg. Alt utenfor denne sirkelen virker uoversiktlig, skremmende og annerledes enn det vi er vant til. Vi mennesker trenger av og til å komme oss ut av komfortsonen vår. Dette er fordi vi trenger utfordringer for slik å bli den beste versjonen av oss selv.

Jeg har tatt et stort hopp ut av min komfortsone. Jeg flyttet ut hjemmefra og til en ny by – helt alene. Der begynte jeg på et nytt studie – alene. Det jeg oppdaget var at mot ikke er fravær av frykt, men seieren over den. Det å frykte noe kan være en bra ting. Spesielt når man finner ut at det man fryktet kanskje ikke var så ille likevel. Mamma har hele livet oppmuntret meg til å gjøre ting jeg kanskje er litt redd for. Det er jeg glad for. Jeg er stolt over at jeg har kommet meg ut av komfortsonen min. Der inne var det trygt og godt, og hvis verdenen utenfor blir for stor og skummel, så vet jeg at veien tilbake er kort.

Mange studenter har i disse dager tatt store hopp ut av sine komfortsoner. Det er kjempebra! Likevel vil jeg få frem at vi ikke nødvendigvis trenger å ta store hopp for å tre ut av komfortsonene våre. Det er greit å ta en liten finte, å tre utenfor nå og da. Det kan for eksempel være små ting i hverdagen, som å slå av en prat med sidemannen på bussen, eller å melde seg på noe man aldri har gjort før.

Vi har alle forskjellige komfortsoner. Noen har store sirkler, mens andre har små. Og det er helt greit. Likevel vil jeg oppfordre alle til å reflektere rundt sin egen komfortsone. Kanskje blir du overrasket over hva som befinner seg utenfor. Livet trenger ikke alltid være trygt og godt. Husk at vi lærer mest når vi utfordrer oss selv.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here