UiS skal drøfte fusjon med HSH

0

I ettermiddag vedtok styret ved Universitetet i Stavanger å stille seg åpent for drøfting om fusjon med HSH.

 

DSC_0002

 

Tekst og foto: Ingvild Siglen Berger.

 

På styremøtet stemte åtte av ti representanter for vedtaket, som heter at styret er åpent for å drøfte fusjon med Høgskolen Stord/Haugesund (HSH), men ønsker å få bedre innsyn i rammevilkårene før UiS innleder eventuelle forhandlinger. Et enstemmig styre vedtok også at de ser fram til drøftelser med IRIS om mer forpliktende samarbeid, og at styret vil holde departementet orientert om saken. Styret sluttet seg dermed til utkastet til svar til Kunnskapsdepartementet (KD).

– Innspillet til KD er et resultat av mange møter hvor fusjon har blitt diskutert. Akkurat nå er det bare HSH som eventuelt er aktuelt. Det blir nødvendig å diskutere rammevilkårene, sa universitetsdirektør John B. Møst.

Leder for Studentorganisasjonen (StOr), Amund Thomassen, tror det skal mye til for at ikke UiS og HSH fusjonerer.

– Det må ligge til grunn at studentene er førsteprioritet både vitenskapelig og økonomisk. Et tettere samarbeid med HSH bør kunne styrke fagmiljøet rundt studiene på UiS, sier Thomassen.

Han ser fram til videre samarbeid med studentrepresentantene i Haugesund og på Stord i denne prosessen.

– I tillegg blir det spennende å se hva som gjøres med tanke på lærerutdanningen når denne skal bli 5-årig i 2017, samt at vi håper dette kan åpne for flere master-muligheter, sier StOr-lederen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here