MyBox tok andreplassen

0

Kristoffer Sørstrønen og Magnus Øgård Meisal i MyBox tok en delt andreplass i den nasjonale finalen av Venture Cup.

IMG_5839

GLADE: Gründerne bak kontainerhybel-konseptet MyBox var fornøyde med andreplassen i Venture Cup.

 

Tekst: Ingvild Siglen Berger.

Foto: Kevin Benum Kjelsrud.

 

Den nasjonale finalen av forretningsplankonkurransen Venture Cup gikk av stabelen på UiS i går. De to tidligere UiS-studentene bak kontainerhybel-konseptet MyBox, Kristoffer Sørstrønen og Magnus Øgård Meisal, tok en delt andreplass sammen med VEPAK. Det var GlucoSet som stakk av med førsteplassen, blant åtte finalister.

– Vi er veldig fornøyde med andreplassen, særlig med tanke på at det har deltatt 150 forretningsplaner i konkurransen, sier Øgård Meisal til SmiS.

Han mener finalistene var svært sterke i år.

– Det sa også juryen, at årets finalister kanskje var de sterkeste noensinne. ClucoSet, som vant, har jo funnet opp noe veldig viktig innen medisin. Og sånn sett var det vanskelig å konkurrere mot noe som kan redde liv, når vi «bare» bygger boliger, sier Øgård Meisal.

Sammen med gründer-partner Sørstrønen satser han nå på å stable et godt salgssystem for kontainerboligene på beina. MyBox har i flere medier den siste tiden blitt lansert som løsningen på studentboligkriser verden over.

– Vi har løpende kontakt med oljeselskaper i regionen med tanke på housing, og videre vil vi gjerne gjøre MyBox globalt. MyBox har interessenter i mange land, som eksempelvis Mexico og USA. Mangel på studentboliger er ikke bare et problem her i Stavanger, sier Øgård Meisal.

Fyringsved og blodsukker

Venture Cup-vinner ClucoSet står bak en nøyaktig og kontinuerlig blodsukkermåler som skal gi leger og sykepleiere full kontroll over blodsukkeret til pasienter, slik at dødelighet og sykehuskostnader kan senkes.

VEPAK har utviklet et helautomatisk anlegg for å pakke fyringsved i småsekker, og som deretter stabler vedsekkene på pall. De har også utvikle et nytt emballasjeformat, og sammen skal dette gi bedre vilkår og lønnsomhet for vedprodusentene, og en bedre opplevelse for sluttbrukerne.

Det var Start Norge som inviterte til finale i oljehovedstaden. Næringsliv, det offentlige og studenter var samlet for å hylle unge og lovende gründere, og for kvelden stod blant annet foredrag med statssekretær Dilek Ayhan på planen. I tillegg holdt også Erik Haugane, administrerende direktør i Siva SF, og Øystein Skiri, CEO hos Boost Communications, foredrag i Tjodhallen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here