Se opp for sandstormen

0

I kveld inntar karmøybandene Yuma Sun og Kindred Fever scenen på Folken sammen for første gang.yuma-kindred

Tekst: Rikke Lunde Andersen

De to bandene slapp nylig singelen «Set the world on fire» som et resultat av de to bandenes samarbeid, og nå skal de på turné sammen i en måned.

– Samarbeidet kom svært naturlig, forteller Jaran Hereid i Yuma Sun.

– De fleste av oss kommer jo fra samme miljø på Karmøy, og har kjent til hverandre i rundt ti år, så nå følte vi det var på tide å prøve og lage noe sammen, fortsetter han.

Begge bandene har de siste årene gjort seg bemerket i Norge, og føler de på mange måter har pushet hverandre til å bli bedre.

 

Deler scene

– Det har på en måte vært i en slags vennlig konkurranse. Når vi ser at Yuma Sun har gjort noe kult, så tenker vi «oi, nå må vi også komme oss et hakk lengre» og motsatt, sier Jarle Langåker i Kindred Fever.

Likevel føler ikke bandene på at de er en trussel for hverandre – heller mer hverandres ressurser. Den neste måneden skal bandene dele scene, noe som er resultatet av å ville prøve noe nytt. De forteller at det er hemmelig hvem som starter showet.

– Det skal vi trekke rett før vi går på scenen, sier Hereid.

 

Smelter sammen

Låten «Set the world on fire» skal selvsagt spilles, og sangen ble, ifølge bandene, skrevet på bare én dag.

– Vi måtte bli ferdig med sangen så vi kunne rekke ølsalget før det stengte, også måtte vi få fyr på grillen. Det er viktig å lage slike gulrøtter for oss selv når vi arbeider, sier Espen Lund fra Yuma Sun med et glimt i øyet.

Bandenes uttrykk smelter fint sammen, og de mener at det, i tillegg til det gode samarbeidet, har gjort at singelen kunne bli så vellykket. I kveld vil de levere et helhetlig show, slik at man ikke får følelsen av å være på to separate konserter.

– Vi kan love masse energi, sier guttene.

– Og på slutten vil det hele utvikle seg til et crescendo, med masse lyd og energi. I hvertfall kommer det til å toppe seg, sier Langåker og Hereid.

Som en sandstorm av energi og musikk skal de rulle utover publikum fra scenen på Folken i kveld.