Hedret NM-heltene

0

Tirsdag 16. september ble universitetets egne Norgesmestere i økonomi hedret på lunsj med Econa.

Tekst og foto: Ingvild Siglen Berger

NM_SMIS VANT NM: Tirsdag kom endelig NM i økonomi-pokalen til UiS. Fra venstre: Fredrik Bendz Aarrestad, Odd Kristian Ims og Trond Fugelli.

Under lunsjen ble vandrepokalen til UiS sine Norgesmestere i økonomi overrukket. 10. april i år vant de tre masterstudentene Fredrik Bendz Aarrestad, Odd Kristian Ims og Trond Fugelli NM i økonomi i Oslo.

– Det var kjempekjekt å vinne, og en skikkelig selvtillitsboost. Det var godt å se at vi klarte å ta utfordringen på strak arm, fordi vi fikk en kreativt krevende oppgave som skulle løses på bare to og en halv time, sier Bendz Aarrestad.

Nå som pokalen har funnet veien til UiS, synes han det er fint at nye studenter kan se at noen fra UiS har vunnet en slik konkurranse.

– For meg er det veldig moro at alle de nye studentene kan se at UiS har vunnet noe slikt, at man kan bli Norges beste økonomistudent ved å studere her. Jeg håper det kan bli en motivasjons-innsprøyting for nye studenter, sier Bendz Aarrestad.

Stavanger neste

Masterstudentene fra UiS ble dermed de første Norgesmestrene i økonomi for studenter. 67 lag med til sammen 201 økonomistudenter, fra universiteter og høyskoler over hele landet, var med i konkurransen. Sammen med seks andre lag kjempet de tre seg til finalen, hvor de stakk av med seieren. I finalen skulle de løse en kreativitetsoppgave, gitt av DNB.

– Vi dro den litt lenger enn de fleste, og gjorde helt radikale endringer, som å forandre slagordet til DNB. Det tror jeg kanskje var med på å gjøre at vi vant, sier Fugelli.

Til neste år blir det Econa, med Econa UiS, som vil arrangere NM i vinnerbyen Stavanger.

– Da må alle andre studenter finne seg i å reise til Stavanger hvis de skal vise at de er best. Nå er det UiS som er «the team to beat», og det er litt av moroa. Det er ingen grunn til at du som UiS-student ikke skal bli like god som en NHH-student, sier Bendz Aarrestad.

Gode erfaringer 

Ifølge Fugelli har de tatt med seg flere viktige erfaringer etter Norgesmesterskapet.

– Det er veldig positivt med tanke på videre arbeidsliv. Jeg vil gjerne anbefale andre studenter å bli med, så meld dere på! sier Fugelli.

Odd Kristian Ims har allerede fått brukt erfaringene sine i jobbsituasjoner.

– NM i økonomi var veldig god lærdom når det gjelder team-arbeid, og det ser jeg at jeg får god bruk for i jobbintervjuer nå, sier Ims.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here