Slår et slag for golfinteresserte studenter

0

Om to dager slås UiS Open Championship 2014 i gang på golfbanen ved Sola- stranden. Golfturneringen for studenter ved Universitetet i Stavanger (UiS) er det første arrangementet siden klubben ble gjenoppstartet i august i år. 

Tekst og foto: Karoline Rødsmoen

 uis golf_KRødsmoen

Anders Nordin (f.v.) og Halvor Aarhus Aalborg arrangerer golfturnering 12. september. Sebastian Mørken (t.h.) ligger godt an til å vinne klassen for de med handicap høyere enn 15, ifølge Nordin og Aarhus Aalborg. 

12. september er alle medlemmer av Universitetet i Stavangers Idrettslag (UiSI), med grunnkurs i golf og tilgang til brukbart golfsett, velkomne til å delta på golfklubbens første turnering.

– Det vil være én klasse for de med handicap på under 15, og én for de med handicap over 15. Turneringen starter på Solastranden golfbane klokken 10.00 fredag 12. september, og vil vare normalt i fire-fem timer. Senere på kvelden blir det delt ut en vandrepokal til vinneren av hver klasse på Tappetårnet. Alle som vil kan komme for å se på turneringen, og påmelding skjer via Facebook eller ved å kontakte UiSI, forteller Halvor Aarhus Aalborg.

Golfer for fellesskapet

Med Halvor Aarhus Aalborg og Anders Nordin i spissen, ble golfklubben nylig startet opp igjen etter noen år uten klubbtilbud ved UiS.

– Vi ville gjerne skape et miljø for golfere ved universitetet, sier Aarhus Aalborg.

– Det snakkes mye om studenter som sitter en del alene på hyblene sine rundt om i Stavanger. UiSI Golf gir golfinteresserte studenter muligheten til å komme seg ut og være aktive sammen med andre som har samme interesse, legger Nordin til.
Til nå er det femti personer som følger UiSI Golf på Facebook. Arrangørene forteller at litt av poenget med å arrangere UiS Open Championship 2014 nettopp er å kartlegge hvor mange som faktisk er interessert i å være med i

golfklubben. I skrivende stund har elleve personer meldt seg på turneringen. En av dem er Sebastian Mørken, og han skal delta i klassen for golfere med handicap over 15.

– Det aller beste med golf er fellesskapet. Du går mye, og får dermed snakket en del med andre golfere. Frustrasjon kan det også bli mye av, men det gjør bare gleden over et godt slag større, mener Mørken.
Halvor Aarhus Aalborg har spilt golf i fire år og forteller at han gjerne bruker rundt 120 timer på banen per år. Sebastian Mørken ble introdusert til sporten da han var ti år gammel, og har spilt i 13 år. Anders Nordin har også spilt golf i 13 år.

Været ingen hindring

En himmel som skifter fra lyseblå til mørkegrå på sekunder – gjerne også flere ganger om dagen – skremmer ikke golferne ved UiS.

– Siddiser er vandt med slikt vær, og så lenge det ikke lyner kommer vi til å gjennomføre turneringen, sier Aarhus Aalborg.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here