Gav 10 millioner til «Rom for studenter»

0

Onsdag 10. oktober ble det kjent at Lyse har gitt 10 millioner kroner til Studentsamskipnaden i Stavanger (SiS) for bygging av flere studentboliger. 

Tekst: Ingvild Siglen Berger

Rom for studenter

Fra venstre: Ellinor Svela (adm. direktør i SiS), Caroline Seim Midtlien (leder Velferdstinget i Stavanger), Grethe Høiland (konserndirektør for marked i Lyse), Marit Boyesen (rektor ved UiS), Amund Thomassen (leder i StOr – Studentorganisasjonen i Stavanger). Foto: Frank Bremnes, SiS.

Bidraget er gitt til studentboligprosjektet «Rom for studenter», som er et dugnadsprosjekt hvor SiS inviterer lokalt næringsliv til å bidra for bygging av flere studentboliger i Stavanger-regionen.

– Lyse sin sponsing av 40 studentboliger er et romslig og flott bidrag til studentene. Med de 10 millionene har vi nå til sammen nok til å finansiere 93 av de 200 studentboligene som er målet for prosjekt «Rom for studenter», sier Ellinor Svela, adm. direktør i SiS, i en pressemelding.

Giverselskapet og summen ble offentliggjort kl. 10 utenfor Arne Rettedals hus på Universitetet i Stavanger (UiS) onsdag. Både Svela og UiS-rektor Marit Boyesen håper flere lokale virksomheter nå vil være med på dugnaden.

– Den største utfordringen er å finne husrom til nye studenter. Bidraget fra Lyse er viktig for å fortsette utviklingen av universitetsbyen Stavanger, sier UiS-rektor Marit Boyesen.

Hvis en giver bidrar med 250.000 kroner, er det nok til å bygge én studentbolig. 10 millioner blir altså 40 studentboliger.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here