UiS Campus Survival-guide

0

Er du forvirret og lurer på hvorfor alle snakker om en som heter Arne Rettedal? Lurer du på hvor du kan få god mat på campus? SmiS har mekket sammen en overlevelsesguide til nettopp deg som ny student.

kart

Tekst: Vilde Prestø Johansen

Linehuset
UiS sin beste hemmelighet. Har desidert den beste maten på campus, med gode slagere som burrito på tirsdager og nachos på fredager. Det største høydepunktet i uka for dere nye studenter er ikke lenger helga, men heller onsdager da Linehuset serverer komler/kompe/raspeballer (Komledag er tradisjonelt sett på torsdager på vestlandet, tips til alle dere ikke-vestlendinger).

Tappetårnet
Den store dra-ut-dagen for studenter er uten tvil torsdagen. Latter, klinkende glass og rik atmosfære er det som er å finne på «tæppis». Det er fort gjort å bruke opp stipendet på en tilfeldig torsdagskveld. Happy hour mellom 17-18, så chug it up. For øvrig viktig at en i «gjengen» er bordvakt, slik at man får sitteplass. Hvis du kommer to minutter over klokken fem, er det garantert stappfullt. Tips: Hvis nøden kaller, og køen er lang, stikk bort til hotellhøgskolebygget og gjør din gang.

SiS bokcafé
Midt i hjertet av Kjølv Egelands hus ligger denne lille perlen. Perfekt for å ta et pust i bakken i en ellers hektisk studenthverdag. Tips: Rett utenfor kafeen er det et stativ med gratis tidligere kompendiumsbøker, så er du på jakt etter litt eldre kunnskap, bare forsyn deg.

SiS Bok
Her kjøper du bøker til full pris, som kanskje ikke er det mest gunstige med en studentøkonomi. Tips: Vil du være en UiS-patriot, så gå og kjøp en hoodie på SiS bok.

SiS Sportssenter
Sporty type? Eller skal du kanskje begynne et nytt og bedre liv som student? Da er SiS Sportssenter et godt utgangspunkt. Ikke bli forbløffet om du plutselig treffer på en av professorene dine.

Kiwi
Matbutikken som ligger nærmest campus, og som er et perfekt sted for å finne det du trenger til Fadderuken. Om det skulle være å få i seg en banan, eller en ekstra øl, er Kiwi stedet. Tips: Når natten faller og det er mørkt og surt, ikke gå gjennom skogen, det er ikke lurt.

Helsesøster
Føler du deg litt uggen, eller det klør nedentil, så er det helsesøster du må gå til.

Botanisk hage
Hvis hjernen er kokt og overbelastet på grunn av studenttilværelsen, så er Botanisk hage en fin plass for å samle tankene. Det er også en fin mulighet for å lære mer om planter og det beste av alt – det er gratis. Tips: Hvis du vil, så er det en gratis grill rett ved botanisk hage.

Brakka
Selv om den lille blå juvelen snart skal rives, så har brakka aka. Paviljong 9 hatt en sentral rolle i studetmiljøet. Her finner du SmiS (Studentmediene i Stavanger). Og en gang i blant blir det arrangert noen ville fester i regi av de internasjonale studentene på universitetet.

White boxes
This is where some of the international students live, and it’s known for some of it’s crazy parties. Consider yourself lucky if you are invited.

Studentblokkene – Sørmarka
Heldige studenter får plass her på Sørmarka ved UiS. Det er verdt å ta en sjans på noen som bor her kun for beliggenhetens skyld.

Biblioteket
UiS sitt bibliotek er som de fleste biblioteker, en plass for fred og ro. Tips: Gidder du ikke å bruke penger på dyre bøker, så er ikke biblioteket dumt for dere blakke løker.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here