Rocket i gang semesteret

0

Bandet Frk.Fryd var blant dem som stod på scenen da årets semester ved Universitetet i Stavanger (UiS) ble åpnet mandag 18. august.

Tekst og foto: Ingvild Siglen Berger

FrkFryd2

Den offisielle semesteråpningen fant sted i Tjodhallen i Kjølv Egelands hus, og flere kjente gjester var å se i salen – som for anledningen var mer enn stappfull. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen var dagens hovedtaler, men før den tid ønsket både UiS-rektor Marit Boyesen og Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø de fremmøtte velkommen.

– Jeg er stolt over UiS. Vi tenker hele tiden på hvordan vi skal utvikle universitetet framover, sa Boyesen.

UiS-rektoren snakket om universitetets gode vekst de siste 10 årene, og trakk fram flere av UiS sine mål som universitet. Vi vil være nyskapende, og støtte opp om nye prosjekter.

Deltakelse og involvering
Boyesen sin oppfordring til nye studenter var å engasjere seg, både i studiene og organisasjoner.

– Deltakelse og involvering er to viktige nøkkelord for studiene deres, sa Boyesen.
Ordfører i Stavanger, Christine Sagen Helgø, takket de internasjonale studentene for at de har valgt UiS som studiested.

– You have come to the right place!, sa Sagen Helgø.

Både ordføreren og UiS-rektoren kom med flere stikk til kunnskapsministeren, med oppfordring om å satse mer på bygging av studentboliger.

– Jeg har tatt hintet, sa Røe Isaksen i sin tale.

Bli en god student
Kunnskapsministeren trakk fram Stavanger-regionen som en av de mest åpne, dynamiske og internasjonale regionene i landet, med Universitetet i Stavanger i spissen.

– Universitetet skal bidra til arbeidsliv, verdiskaping, forskning og utdannelse. Universitetet har også en ideell side, fordi det skal bidra til å forme gode samfunnsborgere. Den spenningen lever dere i som studenter. Universitetet i Stavanger har ambisjoner om fremragende og høy studiekvalitet, og det er veldig bra, sa Røe Isaksen i sin tale.

I slutten av talen kom kunnskapsministeren med en liste med regler, fritt utformet etter fjellvettreglene, til hjelp for nye studenter ved universitetet.

– Råd nummer tre er; legg inn nødvendig trening. Ikke bare på treningssenteret, men også på lesesalen. Overraskende nok så er forskningen veldig entydig på at det nesten bare er det å studere som gjør at man blir en god student, sa Røe Isaksen, til latter fra salen.

Frk.Fryd spilte tre sanger til stor applaus fra salen, og i tillegg stod visesangeren Tønes på scenen. UiS sitt eget ensemble, 1B1, opptrådte også. StOr-leder Amund Thomassen holdt studentenes tale. Semesteråpningen var det første av mange jubileumsarrangementer ved UiS dette året.