Mer enn 13 millioner til boliger

0

Næringslivet i Stavanger og Sandnes har gitt over 13 millioner kroner til bygging av nye studentboliger på Campus Ullandhaug. Innsamlingen er et unikt prosjekt, startet av SiS for å få fart på utbyggingen. Målet er 200 nye boliger, 25. april ble de første boligene avduket. 

Av: Mari Løvås og Marte Antonesen 

romforstudRepresentanter fra Universitetsfondet, Sandnes Sparebank og ConocoPhillips var tilstede under avdukingen. (Foto: Mari Løvås)

Komiteen i prosjektet «Rom for studenter» har den siste tiden vært i dialog med næringslivet for å samle penger til sårt tiltrengte studentboliger. Universitetet i Stavanger feirer tiårsjubileum i år, og bidragene vil være regionens gave til universitetet.

Fredag 25. april ble det avduket en installasjon som er laget i forbindelse med prosjektet på universitetsområdet. I installasjonen ser vi plastikkhus, som skal visualisere boligene som ved hjelp av prosjektet skal bygges. Når prosjektet får flere midler vil også flere boliger festes på installasjonen, for å vise fremgangen i prosjektet. Planen er at byggingen skal begynne i løpet av to-tre år.

– Dette er et helt unikt prosjekt og det er ingen andre som har fått til dette. Det er faktisk helt historisk for Norge, sa administrerende direktør i SiS, Ellinor Svela under avdukingen.

– UiS er en av de viktigste bærebjelkene i regionen og det er viktig med gode boliger for at Stavanger skal være et attraktivt sted å studere, sa ordfører i Stavanger, her som representant fra Universitetsfondet, Christine Sagen Helgø.
Hun sa videre at hun er stolt over dugnadsånden komiteen og de forskjellige aktørene i regionen har vist.

– Selv om det til å begynne med så ut til at vi ikke kom til å få nok midler, samlet vi oss og får en dugnad som viser at vi kommer til å nå målet sammen, sier hun.

Blant de foreløpige giverne er Sandnes Sparebank, Universitetsfondet, ConocoPhillips, Tvedt Eiendom og Inge Steenslands stiftelse. Administrerende direktør i Sandnes Sparebank, Svein Ivar Førland, er ikke i tvil om at prosjektet er viktig.

– UiS er svært viktig for utviklingen i vår region, og er avhengig av å tiltrekke seg flinke studenter. Tilgangen på studentboliger er i denne sammenheng en nøkkelfaktor, og Sandnes Sparebank er stolt av å kunne bidra i dette arbeidet, sier Førland i en pressemelding.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here