Til NM med kalkulator

0

For første gang arrangeres det nasjonalt mesterskap i økonomi i regi av Econa. Tre håpefulle studenter fra UiS reiser til Oslo 10. april for å kjempe om pallplass.

Odd Kristian Ims og Fredrik Bendz Aarrestad 2_MLøvås Odd Kristian Ims og Fredrik Bendz Aarrestad er to av tre studenter som skal representere UiS under NM i økonomi.

Tekst og foto: Mari Løvås

– Vi har vært med på innledende runder, og er nå et lag på tre personer som skal til finalen i Oslo, sier økonomientusiast Fredrik Bendz Aarrestad.
Han skal representere UiS i NM i økonomi sammen med Odd Kristian Ims og Trond Fugelli.
Foreløpig er de usikre på hva som kommer til å møte dem i finalen som arrangeres 10. april.
– Vi vet ikke helt hva vi kommer til å møte, men vi forbereder oss ved å grave gjennom gamle pensumbøker for å friske opp hukommelsen, sier Aarrestad.

nytt konsept
Det er første gang konkurransen arrangeres nasjonalt, og ble startet som et prøveprosjekt ved HiOA i 2013, og var svært vellykket. Til neste år skal finalen arrangeres i byen årets vinnerlag kommer fra.
– Det er syv lag i finalen, og de tre beste går videre til en slags death match foran jury og publikum, sier Aarrestad.
Han sier han ikke er veldig nervøs i forkant av finalen.
– Jeg gleder meg mest, sier han.
Lagkamerat Odd Kristian Ims nikker enig.

måle seg mot andre
Guttene er med på konkurransen for å få testet hvordan de gjør det sammenlignet med studenter fra andre utdanningsinstitusjoner, og se om UiS studenter kan hevde seg.
– Det er gøy å få bygge litt merkevare. Nå har det blitt skrevet så mye om hvor dårlig UiS er, så nå skal vi bevise at det finnes positive sider ved universitetet også, sier Aarrestad.
Det blir gøy å få målt seg opp mot andre, sier Ims.
Når det kommer til troen på eget lag er guttene litt mer nøytrale.
– Det er neppe mange som ser på deltakerlisten og tenker at UiS-studentene er favoritter til å vinne, men det er ingenting annet enn en ytterligere motivasjonsfaktor. Selv tror jeg at vi har en god mulighet til å gjøre det bra, sier Aarrestad.

Mens Ims sier han har konkurranseinstinkt han vil bruke i finalen er Aarrestad litt mer usikker.
– Jeg vil heller bruke dette som en mulighet til å utfordre meg selv. Jeg liker å teste meg selv, og vokser på slike erfaringer, sier han.

positivt nerdete
Hverken Aarrestad eller Ims har tenkt over om dette er en veldig nerdete aktivitet.
– Isåfall er det nerdete i en positiv forstand. Det er ingenting negativt i å være engasjert, sier Aarrestad.
Siden vårsemesteret er så langt som det er kommer ikke finalen til å kræsje med noen eksamener, og guttene får god tid til konkurransen. I tillegg til å skumme gjennom gamle pensumbøker forbereder økonomistudentene seg ved å snike på DNB sine nettsider, siden det er de som skal presentere finalecaset. Men har ikke stor tro på at de finner så mange tips der.
– Det beste er nok å ha mest mulig kunnskap på forhånd, sier Ims.
Laget oppfyller to av tre områder innenfor økonomien.
– Vi har to deltakere med bakgrunn i finans og en med økonomisk analyse, men vi har ikke studert strategi og ledelse, sier Aarrestad.
– Men det går fint, skyter han inn.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here