– Drømmejobben er å bli en leder

0

Det ser ut til at den drømmen kan gå i oppfyllelse for UiS-student, Faher Abbas. Nå er han én av to UiS-studenter som er blant de ti finalistene som konkurrerer om å vinne sommerjobben som konsernsjef for Adecco, og en måned med lønn på 100 000 kroner.

syedfahercrop

Av: Rebecca H. Münster (tekst) & Morten G. Seglem (foto)

Det er en engasjert UiS-student som, til tross for en travel timeplan, stiller til intervju på relativt kort varsel. Han er likevel rask med å fortelle at han ikke har mer enn en halvtime å sette av.
– Jeg har en avtale med en som skal hjelpe meg å redigere filmen jeg lager, sier han.
Filmen han sikter til har han laget som en del av konkurransen om stillingen som konsernsjef for Adecco i sommer. I filmen skal de presentere løsningen på en case de har fått fra Adecco. Han forteller mer om hva oppgaven går ut på:
Caseoppgaven går ut på at vi skal lage en film som viser hvordan jeg vil være som leder. Det skal i tillegg vise tre aspekter når det kommer til lederskap, nemlig makt, innflytelse og omsorg. Vi har blant annet filmet mens jeg holdt et foredrag for omtrent 60 studenter, og mens jeg ledet et møte hvor vi skulle legge en strategi for studentparlamentet.

lang prosess
Filmen hvor Abbas skal vise frem sine ferdigheter som leder er bare en av mange runder de 10 finalistene skal gjennom før det snart blir avgjort hvem som tar den prestisjefylte stillingen som konsernssjef for Adecco. Av de 16 000 søkerne var det 200 som fikk telefonintervju, senere har utvelgelsesprosessen bestått av en rekke omfattende tester av både evner og personlighet. De siste 25 ble også invitert til dybdeintervju, hvor det til slutt var 10 kandidater som sto igjen.

lagt merke til
Syed Faher Abbas flyttet i 2012 fra Oslo, hvor han er født og oppvokst, til Stavanger hvor han nå studerer master i økonomi og administrasjon. Selv om det er sommerjobben som er hovedfokuset for 25-åringen nå, har han mange jern i ilden ved siden av studiene. Han er blant annet leder og talsperson for Den Multikulturelle Listen, og nestleder i det Muslimske Studentsamfunn i Stavanger, i tillegg har han mandat i Studentparlamentet, og er vara i Velferdstinget, for å nevne noe. Hans engasjement for studentmiljøet gjorde at han i vår også var den eneste enkeltpersonen som ble nominert til å vinne årets Begeistringspris. I juryens begrunnelse trakk de blant annet frem hvordan Abbas hadde tilrettelagt for integreringen av de internasjonale studentene ved UiS. Selv om han ikke gikk av med prisen er dette noe han trekker frem som et høydepunkt ved skoleåret som har vært.
Det var utrolig gøy å bli nominert! Det viste at arbeidet jeg har gjort for studentmiljøet er blitt lagt merke til, sier han.

pleide å være innesluttet
Hadde du kjent meg for to år siden, så hadde du sett at jeg var en veldig innesluttet person, sier den engasjerte studenten som del av svaret på spørsmålet om hvorfor han prioriterer å være så engasjert ved siden av studiet.
Jeg ble ofte beskrevet som en sjenert person som ikke gjorde stort ut av meg. Men etter hvert som jeg fikk mer og mer ansvar både i de ulike vervene jeg hadde, men også i arbeidsrelaterte situasjoner, så fant jeg ut av at jeg faktisk hadde det som skulle til for å stå frem som en god representant for arbeidsgiveren eller den studentorganisasjonen jeg representerte. Det har hjulpet meg enormt å sitte på masse ansvar både på skole og jobb, sier masterstudenten.

følger i brorens fotspor
Dersom Abbas blir den som til slutt ender med stillingen, vil dette bli det andre året på rad at en Abbas besitter stillingen som konsernsjef for Adecco. Det var nemlig broren hans, Assad Abbas, som nådde helt til topps i fjor.
Flere mener at dette er en spennende situasjon og håper at jeg kan følge opp bragden etter min bror. Enkelte har også gått rundt og spøk om at familien Abbas forsøker å ta over Adecco, sier 25-åringen.
Han har forventinger til at jobben både vil by på mange spennende og ulike utfordringer, og han har gjort seg opp noen tanker om hvordan han vil takle de dersom han skulle få stillingen.
Den største utfordringen blir rett og slett å prioritere arbeidsoppgavene riktig. Jeg må hele tiden fokusere på de oppgavene som må løses «her og nå», mens ting som kan vente bør jeg være flink til å legge til side, sier han reflektert.

medstudent som konkurrent
Abbas er imidlertid ikke den eneste UiS-studenten som nå er blant de ti finalistene. Også masterstudent i petroleumsteknologi ved UiS, Bisan El-Fseis er med i konkurransen om den ettertraktede jobben.
Jeg synes at det er kjempebra for UiS å ha med to representanter! Blant topp 25 var UiS representert med 5 kandidater. Jeg hadde håpet på å få med minst to eller tre videre til finalen, og jeg håper at både Bisan og jeg når finalen i Oslo, sier Abbas.

store fremtidsplaner
Engasjert, inkluderende og ambisiøs er ordene Abbas vil bruke til å beskrive seg selv som person. Han har en klar visjon på hvor han håper å være om fem år:
Jeg ser for meg at jeg sitter i en mellomlederstilling i et større selskap, før jeg etterhvert forhåpentligvis tar over som konsernsjef når jeg har fått tilstrekkelig med erfaring, og føler meg klar for en slik oppgave. I mellomtiden skal jeg jobbe hardt med å tilegne meg massevis av relevant erfaring. Denne jobben vil være et fint sted å starte i min vei mot en spennende karriere.

tror på vinnersjanser
Filmen Abbas jobbet med da intervjuet ble gjort har nå ligget ute på nettet i en uke, og det er om å gjøre for de ti finalistene å få flest stemmer på sitt bidrag. Avstemningen blir avsluttet 8. april klokken 14.00. Deretter vil det være klart hvilke fire kandidater som går videre til Assessmentsenteret i Oslo den 10. april, hvor vinneren av Konsernsjefen 2014 skal kåres. Gjennom denne dagen vil disse fire finalistene bli testet på fire ulike utfordringer foran en jury og publikum.