Poengdeling i seriepremieren

0

(Sandnes Ulf – Odd 1-1) Det så lenge ut til at Sandnes Ulf skulle begynne sesongen med seier på Sandnes stadion. Frode Johnsen ville det annerledes.

SandnesUlfLKAA (2)

Av: Emil Johansson (tekst) & Lars Aalgaard (foto)

Odd best i første omgang
Rammene var satt for en forykende serieåpning på Sandnes stadion. Flott vær, stor stemning og mange nye spillere på begge lag. Det skulle likevel ta litt tid før kampen kom i gang. Etter et par innleggsforsøk i retning fjorårets toppscorer Frode Johnsen, skulle den første store målsjansen komme etter 27 minutter. Rashani ble spilt fri på sekstenmeteren til Ulf, og plaserte ballen mot det lengste krysset, men traff en liten halvmeter til side for målet.

Etter den ene sjansen var det flere gode innleggsforsøk fra Odd, men godt forsvarsspill avverget de helt store mulighetene. Ulf beste sjanse i omgangen kom på et frispark fra 25 meter, der skuddet gikk ti meter over Oddmålet.

Bedre andreomgang
Etter hvilen ble Marius Helle satt inn for hjemmelaget, det satte mer fart i Ulfs angrepsspill. Begge lagene virket interessert i å bedre nivået fra første omgang, og den første muligheten kom etter 63 minutter da Steven Lennon la et innlegg inn i Oddboksen. Ballen spratt foran målet, men ingen Ulfspiller fikk foten på ballen og Odd avverget muligheten.

Etter 69 minutter fikk Odd en stor mulighet, da Jone Samuelsen fikk ballen på 20 meter og fyrte ivei et skudd. Det gikk rett på Hannes Thór Halldórsson som bokset ballen ut.

Lennon-scoring
Det skulle ta 75 minutter før hjemmepublikum kunne få noe å juble for. Kent Håvard Eriksen fikk ballen på 20 meter og fyrte et skudd som André Hansen var nødt til å gi retur på. Der dukket Lennon opp og tuppet ballen i mål.

Johnsen reduserte
Da det var fem minutter igjen av ordinær tid fikk Odd et hjørnespark. Det ble slått inn i feltet,  til Tippeligaens beste hodespiller, Frode Johnsen som styrte ballen med pannebrasken i nettet som så mange ganger før.

Begge lag prøvde å få til en sluttspurt, uten at det resulterte i så noen store målsjanser. Ulfsjef Asle Andersen var likevel fornøyd med poengdeling – – Vi er ganske fornøyde. Vi ble muligens snytt for straffe og slipper inn mål sent, men alt i alt er vi fornøyde med ett poeng.