Wall Street på speed

0

the-wolf-of-wall-street-official-extended-trailer-0
Film:
The Wolf of Wall Street
Regi: Martin Scorsese
Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie

Karakter: 5stjerner

Av: Robert Ellefsrød

Det er noe fryktelig interessant med biografiske filmer om suksessrike mennesker som ikke har rent mel i posen. Når man i tillegg legger til nok dop og alkohol til å drepe Keith Richards, så går det fra å være interessant til fascinerende. Føler du at flere ingredienser trengs, og du hyrer fyren som skrev for Sopranos og Boardwalk Empire til å få denne historien ned på papir. Da begynner det å bli gull. Om man mot all formodning ikke skulle ha nok fine ting i et produkt, da dytter du inn Martin Scorsese bak regien og får Leonardo DiCaprio til å spille hovedrollen. Resultatet er nesten for mye av det gode. Heldigvis bare nesten.

The Wolf of Wall Street er en basert på den sanne historien om Jordan Belfort, som for tjue år siden gjorde det relativt stort i finansverdenen. Filmen trapper opp med hans tidligste Wall Street-eskapader, før den raskt dreier som finansmanipulering på høyt nivå. Jeg nekter å gå inn i detaljene på hva manipuleringen nøyaktig går ut på, fordi det greier jeg helt ærlig ikke. Den handler heldigvis først og fremst ikke om det økonomiske aspektet, men heller om hvordan disse høyst umoralske livene med kvalmende mye penger, alkohol og narkotika utspiller seg.

Leonardo DiCaprio leverer hans aller beste prestasjon noensinne i rollen som Jordan Belfort. Han viser frem en fysisk tilnærming til komedie som tidligere har blitt forbeholdt slapstick komikere, og dette klarer han såpass bra at jeg begynner å lure på om DiCaprio planlegger å kjøre Jim Carrey ut i grøfta. Jonah Hill er derimot litt mer vant til komedie, men imponerer likevel ved å distansere seg fra hans tidligere roller som overvektig tulling. Jeg sier ikke at han IKKE er en overvektig tulling her, men han fungerer overraskende godt i denne filmen.

Filmen varer i hele tre timer, men det føles ikke sånn ut. Den er såpass full av energi og absurde scenarioer at tiden ikke er blir et problem. Bare vær forsiktig når du tar en håndfull  popkorn inn i munnen, fordi plutselig får Jordan Belfort et flashback til et tidligere ruset tidspunkt, og det er farlig gøy.