Satser høyt

0

Jon Oscar Spieler (23) og Håvard Liltved Dalen (23) har store ambisjoner for STiLs herrelag i lacrosse. Nå er de i full gang med forberedelsene til det som vil bli den største studentturneringen arrangert i Stavanger i nyere tid.

JonOscarSpieler&HåvardLiltvedDalen4_JRBuene

Av: Rebecca H. Münster (tekst) og Julie Renée Buene (foto)

I andre etasje på studentenes hus sitter studentene Jon Oscar Spieler og Håvard Liltved Dalen. De er begge engasjert i flere verv ved siden av studiet, men for tiden er det først og fremst lacrosseturneringen de er med på å arrangere for STiLs lacrosslag, som opptar tiden deres. Guttene, som er henholdsvis gruppeleder og styremedlem for laget, kan fortelle om en relativt kort planleggingsprosess til det som vil bli den største studentturneringen arrangert i Stavanger i nyere tid
– Vi startet planleggingen i september, men det var først i november at vi begynte å jobbe med å finne hall, og samarbeidspartnere, sier Spieler, som studerer petroleum ved UiS.

– Kjempedeal  

Turneringen, som går under navnet «Stavanger Box Open», vil bli arrangert i Randaberghallen lørdag 22. februar. Med tilsammen 18 tilreisende lag fra hele landet, og totalt 300 spillere, legger ikke guttene skjul på at logistikk har vært en utfordring.
– Det er en kabal som skal gå opp. Det å skulle ordne losjering og transport til så mange har krevd mye arbeid, sier Dalen, som studerer første år master i industriell økonomi.  Tross mange utfordringer knyttet til logistikk, kunne guttene puste lettet ut da de nylig fikk i havn en god avtale.
– Vi har mest sannsynlig klart å få til en kjempedeal med Rica Forum Hotell. Alle spillerne kan sove på samme sted, sier Spieler fornøyd.
– Det gjør det også mye enklere med tanke på de sosiale aktivitetene vi planlegger i forbindelse med turneringen, legger Dalen til. Guttene er helt enige i at det sosiale er en viktig del av slike turneringer, og nevner opptil flere ganger det utrolig gode miljøet det er blant lacrosselagene landet over.

Vokser fort

I tillegg til å være den største studentturneringen i Stavanger i nyere tid, kan Spieler fortelle at det også er den største og eneste box-turneringen som arrangeres på landsbasis. 
    – «Box»-turnering vil si at den spilles innendørs, i motsetning til «field» som spilles utendørs, forklarer han. Guttene er nok vant med å måtte forklare ord og begrep brukt i lacrosse, da dette er en ganske ny sport i Norge. Lacrosse kom til landet for fullt først i 2006, men har siden  da ekspandert, og det er i dag norges raskest voksende studentidrett, forteller Spieler.  Det er allerede godt etablerte lacrossemiljø i både Oslo, Bergen, Trondheim, Kristiansand og Grimstad. Sporten kom derimot ikke til UiS før i 2012, da ble det opprettet lacrossetilbud for både damer og herrer under STiL. STiLs herrelag har i dag 20 aktive spillere, og er stadig på utkikk etter flere, mens damelaget derimot ble lagt ned høsten 2013 grunnet manglende interesse.

Satser større
Dette er andre året på rad de arrangerer turneringen, men de to kan fortelle at turneringen i år vil være av et mye større format enn hva det var i fjor. 
    – Turneringen vi hadde i fjor var først om fremst en oppvarming til studentlekene i Trondheim, men det ble en kjempesuksess. Det ga oss gnist til å gjøre det større i år, sier Spieler.
Til tross for at de i år ekspanderer med både antall inviterte lag, og et større budsjett, legger de ikke skjul på at arrangementet på mange måter er en slags test på om de klarer å arrangere så store turneringer. 
    – Vi ønsker jo å kunne være i stand til å holde slike turneringer, men det krever mye tid og planlegging. Denne turneringen vil jo vise oss om vi faktisk har den kapasiteten som skal til for å være arrangører, sier Spieler.

Ønsker «campusfølelsen»

De engasjerte studentene kan fortelle at litt av tanken bak en slik turnering er å gjøre seg synlige, og vekke mer oppmerksomhet rundt idretten på campus. De legger ikke skjul på at de håper på mange tilskuere og god stemning på tribunen under kampdagen.  
    – Vi har lyst på den campusføleslen, hvor det er fullt av folk på tribunen, sier Dalen.
Spieler og Dalen syens det er viktig av studentlag innen alle idretter prøve å skape litt oppmerskomhet rundt seg, og oppfordere andre lag under STiL til å gjøre noe lignende.
– Det er viktig at det skjer noe rundt idretten, at man ikke sitter på bakbena, men tør å tenke nytt, sier Dalen. 
Guttene kan fortelle at de håper å fylle tribunene i Randaberghallen, som forøvering tar 250 personer.
«En actionfylt kontaktsport, med mye taklinger» – det er  Spieler og Dalens beskrivelse av sporten som vil utspille seg Randaberghallen 22. februar. Når de i tillegg kan røpe at de har vært i kontakt med cheereleadere fra Stavanger Diamonds, er det mye som tyder på at underholdningsverdien vil bli høy for tilskuerene under den kommende turneringen.