Tok kvelertak på Folken

0

Lørdag kveld leverte Kvelertak en hard og brutal fremførelse til et utsolgt Folken.

KvelertakLKAA (2)

Av: Kristine Onarheim (tekst) & Lars K. Aalgaard (foto)

Support for kvelden var The Good the Bad and the Zugly, som satte tonen for resten kvelden i Storsalen på Folken. De leverte en solid musikalsk prestasjon med masse energi og engasjement. Det neste på programmet var standupkomikeren Dag Sørås, noe ukonvensjonelt med stand-up som oppvarming, men det fungerte overraskende bra. Sørås åpnet med å sammenligne seg selv med en kondom for Kvelertak-fansa – det eneste som stod mellom dem og godsakene. Latteren satt løst blant publikum.

Da Dag Sørås hadde takket for seg, startet det forventningsfulle publikummet å rope “Kvelertak” i kor. Vi kunne skimte bandet bak et hvitt forheng på scenen, og da det falt så vi vokalist Erlend Hjelvik ikledd en maske lagd av en utstoppa hubro. Konserten starter med et brak, første låt ut er ”Åpenbaring”. Røyk, pyro, lys og konfetti, det var ikke mangel på effekter. Det dunket godt i Folkens klissete gulv, og publikum var i ekstase.

Hiten ”Bruane Brenn” dro stemningen enda litt høyere opp, og publikum kaster innholdet i plastkoppene sine på hverandre. Headbangingen fra sidemannen ble raskt mer voldsom. Hjelvik roper ut: ”Stavanger, gi noe lyd for faen!”. På dette tidspunktet er jeg usikker på hva som er høyest – Kvelertaks musikk eller publikums øredøvende rop. Under ”Ulvetid” tar vokalisten sin første stagedive. Han blir holdt oppe på knærne av sine blodfans, helt til slutten av sangen hvor han grasiøst faller oppå dem. På et tidspunkt føler Hjelvik at det er passende å spytte på dem også.

”Blodtørst” faller i god smak – det tar helt av for kvelertak-fansene, og det er ville tilstander i moshpiten som har formert seg foran scenen. ”Kvelertak” spilles til slutt og klimakset er nådd. Fansen på balkongen var så engasjerte at det virket som de var på vei til å falle ut forbi gelenderet. Bandet går av scenen til vill applaus fra et takknemlig publikum. Jeg var nok ikke alene om følelsen å ville ha ”meir”. Og det fikk vi. Tre ekstranummer, deriblant hiten deres ”Mjød” som fikk gulvet til å gynge. Det startes en liten slåsskamp bak i lokalet – prikken over i-en.

Kvelertak ga et upåklagelig sceneshow. De fikk Storsalen på Folken til å nærmest koke over, og publikum var fanget i deres hule hånd fra start til slutt. Det var hardt, det var rått og det var svett. Moshpits, stagedives, pyro, øl i håret og øresus – hva mer kan man forvente av en rockekonsert?

Bildeserie: