Oilers knuste Vålerenga i toppkampen

0

Stavanger Oilers var i fyr og flammer da Vålerenga gjestet DNB Arena i kveld, og gjenerobret tabelltoppen etter en sterk 4-1 seier.

CDAmålLKAA (1)
Christian Dahl-Andersen sender Oilers i føringen da han tuppet inn pucken bak Steffen Søberg

Av: Emil Johansson (tekst) & Lars Kristian Aalgaard (foto)

Gullaget styrte fra start
Det var elektrisk stemning før toppoppgjøret mellom Stavanger Oilers og Vålerenga, og tenningsnivået var høyt allerede fra første slag på pucken. Det skulle ikke ta lang tid før hjemmepublikummet hadde noe å juble for. Allerede etter tre små minutter i den første perioden kom scoringen fra fjorårets store spiller Christian Dahl-Andersen, da han ble spilt fri to meter fra Vålerengas mål og tuppet pucken i mål bak Søberg.

Det stoppet ikke der, for etter drøye fem minutter skulle det komme en suser fra Ehrhardt. Søberg prøvde å reagere, men skuddet kom for hardt og stillingen var allerede 2-0. Oilers hadde flere gode muligheter til å øke sin ledelse ved både en, to og tre ganger i den første perioden, men de klarte ikke å overliste Søberg i Vålerengaburet. Vålerenga var ikke ufarlige i første periode de heller, men gode redninger av Henrik Holm avverget reduseringen.

Etter drøye fjorten minutter skulle det koke over i begge leire. Vålerenga pushet på og fikk ballen i nettet bak Holm, men dommerne blåste av for ureglementert spill. Dette førte til håndgemeng mellom flere av spillerne, men dommerne brøyt inn og avverget eventuelle slagsmål.

I den andre perioden ble det større stillingskrig, og det skulle ta lang tid før den første scoringen kom. Etter ni minutter hadde Oilers etablert trykk i power-play på Vålerengas halvdel. Dan Kissel fyrte i vei et skudd som Søberg reddet, men Dahl-Andersen var der på returen og pirket inn pucken.

Oppøyen fikk matchstraff
Da det var fem minutter igjen av den andre perioden lå Christian Dahl-Andersen på ryggen inne i Vålerengas målgård. Jonas Oppøyen valgte å gå bort og slår ham i beina med køllen, og fikk tildelt matchstraff for dårlig oppførsel.

Vålerenga skulle likevel få en opptur mot slutten av perioden, da Vålerenga fikk inn en redusering. Vif spilte fint fra mann til mann, og Tobias Lindstrøm kunne enkelt pynte på sifrene til 3-1. Oilers ville ikke avslutte noe dårligere, og Martin Standfeldt scoret hurtig til 4-1 før perioden var over.

Nå hadde startoppstillingen – bedre kjent som «Gullaget» gjort hele 3 av 4 mål for Oilers.

– Årsbeste i serien
I den tredje perioden skjedde det lite. Oilers kontrollerte i land seieren og tabelltopp var et faktum. Dette til stor glede for tomålscorer Dahl-Andersen
– Vi går ut knallhardt, fullfører taklinger, er aggressive over hele banen og lar ikke Vålerenga spille pucken. Selv om de alltid vet at vi går ut knallhardt her så ble de nok tatt litt på senga. Det er alltid krig mot Vålerenga, men det nyter vi alle sammen .

Var dette en av de beste kampene dere har spilt i år?
– Det er en av de beste kampene vi har spilt, hvert fall i Norge i år.