– Universitetet i Stavanger er et universitet i verdensklasse

0

Det var en tydelig fornøyd og optimistisk kunnskapsminister som besøkte Universitetet i Stavanger torsdag ettermiddag. På sitt første offisielle Stavangerbesøk, besøkte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen både en barnehage og en videregående skole i regionen. Det siste stoppet på timeplanen var en omvisning på UiS.

DSC_0027
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, t.h, besøkte UiS på torsdag. T.v Rektor Marit Boyesen.

Av: Anders Rage (tekst & foto)

Samarbeidet med oljeindustrien har gjort Universitetet i Stavanger til et ledende forskningsmiljø for økt oljeutvinning. Kunnskapsministeren besøkte universiteter for å møte studenter, universitetsansatte og representanter fra oljeindustrien som fortalte hvordan de samarbeider for å skape verdiskapning og innovasjon.

Isaksen ble vist rundt på ulike klasserom på Kjølv Egelands hus, der han blant annet fikk møte studenter på geologiske fag. Kunnskapsministeren førte en uformell dialog med et par av studentene, der han først og fremst var interessert i å finne ut hva studentene synes om universitetet og hvorfor de valgte å studere akkurat der. Videre ble han vist rundt på laboratoriet, og ble fortalt hva slags arbeid som ble utført der. Isaksen ble spurt om hva han mente om kvalitetssikring av institusjonene, og presiserte hva han mente om saken.
– Det jeg har sagt tidligere et at strukturen skal følge kvalitetskrav, og ikke omvendt. Det vil si at vi ikke kan ta utgangspunkt i strukturen og nøye oss med kvaliteten vi har, vi er nødt til å sette høye kvalitetskrav og så må strukturen følge av det. Det betyr at hvis institusjonene ikke er i stand til å levere fagtilbud av høy nok kvalitet, så må de legge om, sa Isaksen.

På spørsmål om han synes UiS holdt høy nok kvalitet, fortalte Isaksen at han var veldig imponert over universitetet.
– Absolutt, universitetet i Stavanger er et universitet i verdensklasse som holder høy kvalitet på veldig mange områder. Det de store universitetene må spørre seg selv om, er om de satser nok på de fagområdene hvor de har et fortrinn. Det er også viktig at vi fra et politisk hold lager et finansieringssystem som belønner de som vil satse på bestemte områder.

Da besøket var over tok en smilende Marit Boyesen farvel med Isaksen og takket for besøket. Som rektor på UiS, var hun en av personene som viste Isaksen rundt på campus. Hun fortalte etterpå at hun var veldig fornøyd med omvisningen.
– Ja jeg er utrolig fornøyd med besøket. Vi fikk virkelig vist universitetet fra sin beste side. Nå har vi vist kunnskapsministeren rundt på området og vi har i tillegg hatt foredrag om arbeidet vi gjør her på UiS. Hovedsakelig var jo ministeren her for å få se på laboratoriene, men jeg synes vi fikk vist Universitetet på en god måte der vi viste frem bredden vi har i både studier og elever, sa Boyesen.

Også StOr-leder Håkon Ohren var med på omvisningen, og var fornøyd med måten UiS ble presentert for kunnskapsministeren.
– Jeg følte jeg fikk representert studentene på UiS på en god måte. Isaksen var interessert i å vite hvilke problemer Stavangerstudentene møter i sin hverdag, og jeg fortalte han at mange studenter sliter økonomisk pga. et tøft boligmarked og begrenset støtte fra regjeringen. Det virket som han tok det jeg fortalte til etteretning, fortalte Ohren.