Unngå rutiner

0

Av: Julie Renée Buene

Hvis du har hatt samme sexpartner over lengre tid, har du kanskje opplevd at sexen har blitt preget av rutiner. Man finner sin favorittstilling og ender fort opp i den litt for ofte. Eller så blir det slik at sex bare er noe man gjør rett før man legger seg, kjappest mulig og med hovedintensjon om å sove bedre. Det blir noe man gjør bare for å ha det gjort, og da det blir fort kjedelig. Når sexen blir kjedelig, går det ofte sterkt ut over forholdet ellers også, og er bakgrunnen til mange brudd.

Når det skjer til faste tider med fast handlingsforløp, mister man hele spenningen ved det uforutsigbare. Det er hovedsakelig det som senker kvaliteten på samleiet. I tillegg kan det faktum at man blir for komfortable med hverandre spille inn på kvalitetsnivået. Etter en stund føler man ikke at man må gjøre seg fin for å imponere sin partner, og plutselig har det gått så langt at man fiser foran hverandre. Det er akkurat da, første gangen du fiser med vilje foran din partner, at romantikken drepes. Den er ikke så lett å gjenopplive heller, så det er fint å være oppmerksom på det på forhånd.

Ikke minst er man i fare for å havne i rutine-fella hvis man er alene og står for sin egen tilfredsstillelse. Men det trenger ikke å være noe man gjør bare for å ha det gjort, fordi man er alene. En liten lommefitte for guttene eller en vibrator for jentene kan gjøre opplevelsen langt mer spennende.

En god løsning  hvis sexen blir kjedelig, kan være å ta en pause på noen uker. Da vil man samle opp mye kåthet og savn etter tilfredsstillelse. Dermed kan det være lurt å prøve å unngå «det vanlige» en stund, og bare fokusere på å prøve ut nye ting. Det kan være å prøve ut nye stillinger og steder, eller eventuelt inkludere sexleketøy. En forbedring krever at begge parter går inn for å gjør noe med det. Det viktigste av alt er kommunikasjonen. Sett ord på problemet, og diskuter en løsning som funker for begge. Hvis dere har prøvd alt, og det fortsatt er like kjedelig, er mitt avsluttende råd å gi opp, slå opp, og finn deg en ny partner. Eller hvis du er alene- finn deg en partner!