Kongeriket Arendal

0

frozen-hd-wallpapers-frozen-hd-desktop-backgrounds

Film: Frozen
Regi: Jennifer Lee, Chris Buck
Skuespillere: Kristen Bell, Idina Menzel, Josh Gad
Karakter: 4stjerner

Av: Mari Løvås

Velkommen til Arrendelle, en nasjonalromantisk by hvor prinsesse Elsa (Idina Menzel) skal krones til dronning, mens lillesøster Anna (Kristen Bell) lengter etter sosial kontakt etter å ha vært isolert i slottet i flere år. Grunnen til isolasjonen er at Elsa bærer på en hemmelighet; hun ble født med evnen til å manipulere snø og is. Under kroningen mister hun kontroll over kreftene sine, og legger på flukt for å ikke skade andre. Arrendelle forsvinner inn i evig vinter, og det blir opp til Anna å redde kongeriket. På veien møter hun isselgeren Kristoff (Jonathan Groff), reinsdyret Sven og snømannen Olaf (Josh Gad), og sammen skal de forsøke å ta seg opp til ispalasset hvor Elsa har søkt tilflukt.

«Frozen» er nydelig animert, med fengende sanger. Noen faste prinsesse-elementer er med: vakre piker med enorme øyne og smale midjer, men «Frozen» beveger seg også bort fra flere av prinsessetradisjonene. Mens prinsesse Anna forelsker seg i den første og beste hun møter, er det likevel ikke gitt at det blir de to som ender opp sammen. Samtidig er det ingen klar slemming i «Frozen», i det minste ikke før et godt stykke uti filmen. Husfliden godtar nok ikke justeringene som er gjort for å tilpasse de norske nasjonaldraktene til å passe inn i en Disney-film, men vi får heller tåle en romantisering av den norske kulturen.

Det er ingenting å si på animasjonen i «Frozen», og den fungerer også bra i 3D. Jeg skulle likevel ønske at Disney kunne våge litt mer, det blir for mange elementer som minner om tidligere filmer. Sven er reinsdyrversjonen av Maximus fra Tangled, og prinsessene er også av samme semi-uavhengige karakter som de mer moderne Disney-prinsessene har vist seg å være.